"LISICAMA" NE PRIJAJU "KARAMELE": Everton i Lester traže bodove spasa

O. M.

01. 05. 2023. u 15:52 >> 15:52

LESTER dočekuje Everton u utakmici 34. kola engleske Premijer lige koja bi mogla da odredi dalju sudbinu jedne ili obe ekipe.

ЛИСИЦАМА НЕ ПРИЈАЈУ КАРАМЕЛЕ: Евертон и Лестер траже бодове спаса

FOTO: Tanjug

Poraženi iz ovog derbija začelja vrlo verovatno bi mogao već večeras da krene sa pakovanjem za put u Čempionšip, dok bi nerešen ishod mogao da znači najavu selidbe u niži rang za obe ekipe.

Lester je 18. na tabeli sa 29 bodova, Everton je jedno mesto niže sa bodom manje. "Lisice" su u poslednje dve utakmice osvojile važna četiri boda. Prvo su preokretom protiv Vulverhemptona (2:1) prekinuli niz od devet mečeva bez pobede, a onda su osvojili bod na gostovanju direktnom konkurentu za opstanak Lidsu. Taj bod doneo je Džejmi Vardi, desetak minuta pre kraja i isto toliko vremena nakon što je ušao u igru. Asistirao mu je prvi centarfor "lisica" ove sezone Keneči Iheanačo, koji je tom prilikom izgledao pokidao mišić aduktora što znači da je verovatno za njega ova sezona završena, a to opet znači da bi Vardi mogao da se vrati u startnih 11 u preostalih pet kola.

Posle pobede nad Vulvsima fudbaleri Lestera imaju zadatak da vežu dva trijumfa na svom "Kings pauer" stadionu, što ovoj ekipi nije uspelo od maja prošle godine. Dolazak Everona je idealna aprilika za to, pošto "karamele" ne znaju za pobedu u gostima već 17 utakmica, tačnije od prvog oktobra prošle godine kada su ostvarili jedini premijerligaški trijumf na strani ove sezone, protiv najgore ekipe u ligi Sautemptona (2:1). Osim te pobede, Everton je u gostima uspeo da savlada samo još trećeligaša Flitvud taun u Liga kupu.

Tračak nade navijačima "plavih" daje statistika poslednjih nekoliko poseta "Kings pauer" stadionu gde su slavili na dva poslednja gostovanja i na četiri od poslednjih šest.

Poslednji put u maju prošle godine bilo je 2:0 za "karamele", ali je Lester uzvratio ove sezone, pošto je u novembru pobedio sa 2:0 na "Gudisonu", golovima Jana Tilemana i Harvija Barnsa. Pobedi li Everton večeras, biće to prvi put u istoriji da je vezao tri gostujuće pobede nad Lesterom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 2,10) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba