ĐIRONA JE ŠOKIRALA MADRID: Mogu li Katalonci to da ponove protiv preporođene Sevilje?

O. M.

01. 05. 2023. u 09:30

SEVILjA dočekuje Đironu u 32. kolu španske La lige.

ЂИРОНА JE ШОКИРАЛА МАДРИД: Могу ли Каталонци то да понове против препорођене Севиље?

FOTO: Tanjug/AP

Ove dve ekipe su izjednačene sa po 41 bodom i dele desetu i 11. poziciju. Mesto ispod njih sa bodom manje je Majorka koja takođe ima meč manje.

Iako je u opticaju ostao još 21 bod, teško je očekivati da Sevilja može do kraja prvenstva da stigne gradskog rivala Betis koji joj beži osam bodova i nalazi se na šestoj poziciji, onoj koja vodi u Ligu konferencija, a u slučaju da, kako se i očekuje, Real Madrid osvoji Kup Kralja, vodiće i u Ligu Evrope. Sevilja ipak ima priliku da se nađe u evro-kupovima naredne sezone i to preko "svog takmičenja", Lige Evrope.

"Rohiblankosi" imaju priliku da povećaju rekord od šest osvojenih titula u ovom drugom po snazi evropskom kupu gde ih u prvoj polovini maja očekuje dvomeč sa Juventusom, a ako prođu "staru damu" onda i finale protiv boljeg iz dvoboja Roma-Bajer Leverkuzen.

A kako je počela sezona, činilo se da će Sevilja ne samo ispasti rano iz Evrope nego je u opasnosti bio i status u La ligi. Sve je preokrenuo dolazak 62-godišnjeg malo cenjenog trenera Hosea Luisa Mendilibara o kome će se mišljenja struke posle ove sezone drastično promeniti.

Otkako je, sredinom marta, seo na klupu ekipe iz Andaluzije, pretvorio je gubitnički tim u pobedniči i na sedam utakmica ostvario pet pobeda i dve nerešene. A od te dve nerešene jedna je bila samo prvo poluvreme dvomeča sa Mančester junajtedom u četvrtfinalu Lige Evrope, a druga u prvenstvu ostvarena je sa igračem manje, a Sevilja je tek u poslednja dva minuta ispustila pobedu protiv Selte (2:2), na sličan način kako je izbegla poraz protiv "crvenih đavola".

Đirona nikada nije igrala evro-kupove, a Katalonskoj ekipi to nije ni na široj listi prioriteta ove sezone u kojoj je glavni cilj čini se već ostvaren, a to je opstanak. Da je Đironi i mesto u elitnom razredu španskog fudbala svedoči i pobeda u prošlom kolu protiv Real Madrida od 4:2. Đirona ove sezone ima peti najbolji bilans kod kuće u celoj ligi, odmah iza Barselone, Reala, Atletika i Viljareala.

Samo su Barselona, Real i Atletiko manje puta ove sezone gubili sa dva ili više golova razlike od Đirone (Đirona - Sosijedad 3:5, Kadiz - Đirona 2:0), što je još jedan podatak u prilog kvaliteta katalonske ekipe.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,70) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu