SRPSKI OBRAČUN U SERIJI A: Naši reprezentativci dočekuju četu Dejana Stankovića

V.M.

30. 04. 2023. u 09:30

FIORENTINA će ugostiti Sampdoriju od 18 časova na ''Artemio Frankiju'' u okviru 32. kola Serije A.

СРПСКИ ОБРАЧУН У СЕРИЈИ А: Наши репрезентативци дочекују чету Дејана Станковића

FOTO: AP/Tanjug

Domaća ekipa je u poslednje vreme posrnula i prošlog vikenda je prekinula sjajan niz od osam ligaških utakmica kada je izgubila od Monce sa 3:2, ali i dva kola pre toga je remizirala tako da forma nije na zavidnom nivou. Sa druge strane, Sampdorija je zacementirana za dno tabele, zaostaje čak deset bodova za Specijom koja je prva ekipa izvan zone ispadanja i potrebno joj je čudo kako bi i sledeće sezone nastuapala u Seriji A.

Viola je preko nedelje odrigrala revanš polufinala Kupa Italije. Nakon što je slavila sa dva gola razlike u prvom susretu, odigrala je dosadnu utakmicu na ''Artemio Frankiju'' protiv Kremonezea, sačuvala prednost iz Kremone, tako se plasirala u finale u kojem će igrati sa Interom i imaće priliku da osvoji prvi trofej nakon 22 godine posta.

Što se tiče domaćeg prvenstva, Fiorentina je deseta na tabeli, ali zaostaje velikih 12 i 13 bodova za Interom i Atalantom koji se bore za plasman u Evropu i očekuje je mirna završnica Serije A.

Ne može se isto reći za Sampdoriju koja ima najlošiju sezonu u skorijoj istoriji kluba i smeši joj se relegacija nakon 19 godina igranja u Seriji A. Bivši prvak Italije je osvojio mizernih 17 bodova u dosadašnjem toku takmičenja i ostvario je samo dve pobede.

Dejan Stanković je doveden sredinom prvog dela sezone, ali nije uspeo da trgne ekipu i sada samo čudo može spasti njegovu četu od ispadanja u Seriju B. Na poslednjih pet utakmica, gost je upisao pobedu uz po dva remija i poraza.

Današnji rivali su se već susreli dva puta ove sezone. Viola je upisala dve pobede, 2:0 u prvenstvu i 1:0 u Kupu Italije.

U redovima domaćina neće biti Sirigua i Bonaventure.

Sa druge strane, Stanković je lišen usluga Puseta, Audera, Nujtinka i Kontija.

Očekujemo jednu otvorenu, zanimljivu utakmicu pošto oba tima igraju poprilično rasterećeno i verujemo da će biti pogodaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a