JUNAJTED NE SME VIŠE DA RASIPA BODOVE: Navijači Vile sanjaju povratak u Ligu šampiona posle 40 godina

O. M.

30. 04. 2023. u 09:15

JEDAN od nekoliko važnih mečeva 34. kola engleske Premijer lige igra se na ''Old trafordu'', gde Mančester junajted dočekuje Aston vilu.

ЈУНАЈТЕД НЕ СМЕ ВИШЕ ДА РАСИПА БОДОВЕ: Навијачи Виле сањају повратак у Лигу шампиона после 40 година

FOTO: AP/Tanjug

Junajted je četvrti na tabeli sa 60 bodova, šest više uz dve utakmice manje od Totenhema na petoj poziciji i današnjeg protivnika koji je šesti na tabeli.

Upravo sa londonskim ''pevcima'' je igrao tim iz crvenog dela Mančestera pre tri dana, kada je, po ko zna koji put ove sezone, u završnici meča prokockao vođstvo. Golovima Sanča i Rašforda bilo je 0:2 posle prvih 45 minuta na "Totenhem hotspur stadionu" koji još čeka da dobije zvanično ime, više od četiri godine nakon što je otvoren. Prednost je smanjena već početkom drugog dela igre preko Pedra Pora da bi desetak minuta pre kraja utakmice Son na asistenciju, potencijalnog pojačanja Junajteda, Harija Kejna doneo poravnanje.

Mančester je prethodno prokockao 2:0 protiv Sevilje u Ligi evrope i 2:1 protiv Barselone u istom takmičenju, mada taj remi nije uticao na prolaz dalje zatim vođstvo od 1:0 protiv Arsenala na Emirejtsu, na kraju je bilo 3:2 za ''tobdžije'', prokockano 1:0 protiv Kristal palasa pre te utakmice.... izuzetak su bile utakmice protiv Lidsa i Čelsija u kojima su "crveni đavoli u završnicama tih mečeva stizali do boda.

Posle svega ovoga pomalo je i čudno da je Junajted i dalje u odličnoj poziciji da izbori mesto u Ligi šampiona, naročito kada se u obzir uzme forma u kojoj igraju Aston vila i Njukasl, koji je doduše trenutno ispred "đavola" na tabeli ali sa dva boda više uz utakmicu više.

Jedan od razloga za to je što je Junajted neporažen na ''Old trafordu'' od septembra prošle godine kada je na Teatru snova slavio Real Sosijedad u prvom kolu Lige šampiona. Primili su samo osam golova cele sezone, uz 14 utakmica bez primeljnog pogotka. Ali, mora se priznati da je za tak onešto najzaslužniji tandem štopera Rafael Varan-Lisandro Martinez, koji je trenutno, a možda i do kraja asezone, van stroja pa se Erik ten Hag do daljeg mora oslanjati na ne baš sigurnog Šveđanina Lindelefa i potpuno nesigurnog Harija Megvajera koji je možda, a neki bi rekli i sasvim sigurno, najveći krivac za sve gore navedene poraze i propuštene pobede.

A šta reći o Aston vili, koja je poslednji poraz doživela još sredinom februara od tada još uvek strašnog Arsenala. I to poraza u stilu gore navedenih Junajtedovih koji je stigao posle preokreta u završnici. Unaj Emeri je potpuno okrenuo igru nekadašnjeg šampiona Evrope i probudio nadu navijača da bi najbolji evropski fudbal mogao da se igra na ''Vila parku'' po prvi put posle sezone 1982/83 kada su u odbrani titule šampiona Evrope zaustavljeni u četvrtfinalu od Juventusa.

Gosti su neporaženi u deset poslednjih mečeva tokom kojih su samo Brentford i Vest hem nekako uspeli da osvoje po bod. To je njihov najduži niz u Premijer ligi od 2011. Poslednji poraz u gostima Vila je doživela upravo u Mančesteru, ali od Sitija 12. februara, kada je bilo 3:1.

U prvom međusobnom susretu ove sezone ''lavovi'' su u novembru na svom stadionu pobedili sa 3:1, a Junajted se osvetio u šesnaestini finala Liga Kupa kada je na ''Old trafordu trijumfovao sa 4:2, na putu do osvajanja ovog takmičenja. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!