BIVŠI UČENIK NAPADA TUHELA: Majnc je neporažen devet utakmica, Bajern dve godine bez ligaške pobede na ovom gostovanju

O. M.

22. 04. 2023. u 09:20

ŠAMPION Nemačke Bajern Minhen gostuje Majncu u 29. kolu Bundeslige.

БИВШИ УЧЕНИК НАПАДА ТУХЕЛА: Мајнц је непоражен девет утакмица, Бајерн две године без лигашке победе на овом гостовању

FOTO: AP/Tanjug

Nakon što su Frajburg u Kupu Nemačke i Mančester siti u Ligi šampiona raspršili snove novog trenera Bavaraca Tomasa Tuhela o "triploj kruni", Bavarci mogu da se posvete jedinom preostalom forntu - borbi za odbranu titule. Tu stvari stoje nešto bolje, jer je Bajern prvi sa dva boda prednosti u odnosu na Borusiju iz Dortmunda, koja je u neverovatnoj utakmici prošlog vikenda propustila priliku da se pobedom nad Štutgartom bodovno izjednači na čelu tabele. 

Priliku im je dao Bajern, kiksom protiv Hofenhajma, koji je preko Andreja Kramarića u 71. minutu anulirao vođstvo u koje je šampiona doveo Benžamen Pavar u 17. minutu. 

Bila je to treća utakmica Bavaraca bez pobede, a to im se u ovoj sezoni desilo samo još u prve tri utakmice u 2023. godini, kada su vezali tri remija.

Majnc je nizom nerešenih utakmica u poslednjih nekoliko kola malo pokvario utisak, ali je i dalje neporažen od četvrtog februara ili na devet utakmica. Pre nego što je Herta izborila remi, Majnc je vezao četiri pobede, a to je bio najduži niz za "nilfunfere" još od 2011. kada je na klupi sedeo Tomas Tuhel koji će danas biti na drugoj strani. 

Današnji trener Bo Svenson igrao je za tu generaciju Majnca, a sada na klupi ima bolji procenat uspešnosti (41 odsto) od svog bivšeg učitelja koji je kao trener Majnca imao tek 39 odsto, ali i od Jirgena Klopa (40.4 odsto).

Majnc je pobedio oba puta kada je sa Svensonom na klupi dočekao Bajern u okviru Bundeslige. Obe te utakmice odigrane su u aprilu, prošle godine bilo je 3:1 a u sezoni pre toga 2:1. Mladi reprezentativac Nemačke Jonatan Burkart postizao je prvi gol u oba ta duela, ali njega ove subote neće biti u sastavu Majnca jer se još oporavlja od povrede kolena koju je zaradio u novembru na utakmici protiv Ajntrahta.

Bajern je pobedio Svensonov Majnc ove sezone, ali u okviru nemačkog kupa. Bilo je ubedljivih 4:0 za ekipu koju je tada predvodio Julijan Nagelsman. Danski sručnjak kraj meča dočekao je na tribinama pošto je isključen u 82. minutu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju