''LISICAMA'' GORI POD NOGAMA: Pobeda je imperativ protiv ''vukova''

V.M.

22. 04. 2023. u 08:10

LESTER dočekuje Vulverhempton u utakmici 32. kola Premijer lige.

ЛИСИЦАМА ГОРИ ПОД НОГАМА: Победа је императив против вукова

FOTO: Tanjug

Domaćin je u katastrofalnom ritmu i već devet kola ne zna za pobedu, predzadnji je na tabeli i pokušaće pred svojim navijačima da dođe do bitnih bodova u grčevitoj borbi za opstanak. Što se tiče Vulvsa, nakon nešto slabijih rezultata vezali su dve pobede, pobegli iz opasne zone i danas će pokušati da ostvare premijerligaški het-trik.

Din Smit je očekivano debitovao porazom od Sitija na klupi Lestera (3:1), ali danas ima jako bitnu utakmicu u kojoj njegovi izabranici traže bodove za spas. Košmaran je drugi deo sezone za ''lisice'' koje su poslednju pobedu ostvarile pre više od dva meseca kada su savladale Totenhem sa 4:1, nakon toga su zapale u crnu seriju i na narednih devet utakmica su osvojile samo jedan bod!

Domaćin je jedina ekipa koja nije uspela da sačuva svoju mrežu u drugoj polusezoni i primio je čak 55 golova, samo su Notingem, Lids i Bornmut više puta vadili loptu iz svoje mreže.

Lester je jedan od najgorih domaćina u Premijer ligi, vezao je četiri poraza kod kuće, a generalno je na 19 utakmica na ''King pauver stadionu'' osvojio mizernih 12 bodova.

Sa druge strane, Vulverhempton je neporažen na poslednje tri utakmice, pobegao je iz donjeg doma i ima sedam bodova više od Notingem foresta koji je prvi tim ispod crte. Prošlog vikenda, ''vukovi'' su bez većih problema savladali Brentford sa 2:0 i tako se popeli na 13. mesto na tabeli. Đulen Lopetegi radi sjajan posao od kada je preuzeo ekipu nakon Svetskog prvenstva, ali Španac je napomenuo da bitka za opstanak nije gotova jer njegove izabranike očekuju teške utakmice u nastavku prvenstva.

Tradicija međusobnih duela je na strani Lestera jer je na poslednjih 25 obračuna na ''King pauver stadionu'' Vulverhempton upisao samo jedan trijumf, a na poslednja četiri nije postigao ni gol. U prvoj polusezoni ''lisice'' su dominanto slavile sa 0:4 na ''Molinjuu'' i nadaju se da mogu da ponove sličnu partiju pred svojim navijačima.

U redovima domaćina neće biti Džastina, Pereire i Vestergarda.

Lopetegi ne može da računa na Čikinja i Kalajdžića, a pod znakom pitanja je Traore.

Očekujemo da Lester trijumfuje i tako pretekne Everton koji mu beži dva boda i prvi je tim izvan zone ispadanja.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)