SITI JURI TRIPLETU: ''Oštrice'' ne predstavljaju problem Gvardiolinoj razigranoj armiji

V.M.

22. 04. 2023. u 08:46 >> 08:46

''GRAĐANI'' će ukrstiti koplja sa Šefild junajtedom u polufinalu FA kupa na ''Vembliju''.

СИТИ ЈУРИ ТРИПЛЕТУ: Оштрице не представљају проблем Гвардиолиној разиграној армији

FOTO: AP/Tanjug

Jedina engleska ekipa koja je uspela da objedini Ligu šampiona, FA kup i Premijer ligu je Mančester junajted kojem je to pošlo za rukom 1999. godine, a sada priliku za to ima gradski rival Siti koji je drugi na tabeli i nalazi se završnicama Lige šampiona i FA kupa. Prvi korak ka tome biće večerašnji susret u kojem su ''građani'' veliki favoriti.

Seriju od deset vezanih pobeda Gvardiolina četa prekinula je remijem sa Bajernom sredinom nedelje (1:1), ali i tim nerešenih ishodom plasirali su se u polufinale Lige šampiona tako da se i na taj meč može gledati kao pobedu. 

U Premijer ligi nominalni domaćini su trenutno drugi, zaostaju pet bodova za vodećim Arsenalom, ali su odigrali dva meča manje od njega, a uz to ih očekuje međusobni duel sredinom sledeće nedelje.

Što se tiče samog FA kupa, Siti je protutnjao kroz dosadašnji deo takmičenja. Redom je bio bolji od Čelsija, Arsenala, Bristola i Barnlija, a ono što je najimprevisnije je gol-razlika na ta četiri susreta, 14:0.

Sa druge strane, Šefild takođe ima veoma dobru sezonu. Za vikend je savladao Bristol sa 1:0 i tako skoro pa sigurno osigurao drugo mesto koje ga vraća u Premijer ligu nakon dve godine pauze. Ima sedam bodova više od najbližeg pratioca Lutona, a i odigrao je meč manje od njega tri kola pre kraja.

''Oštrice'' su na nešto teži način došle do ''Vemblija''. Prvo su rutinski savladale Milvol (0:2), nakon toga su posle boljeg izvođenja jedanaesteraca prošli Reksam, u osmini finala su porazile Totenhem sa 1:0, dok su u prošlom kolu u dramatičnom stilu izbacile Blekburn pogotkom Dojla u sudijskoj nadoknadi za 3:2.

U redovima ''građana'' neće biti Akea i Mendija, dok će u ekipi Šefilda izostati Bruster, Norington-Dejvis, Okonel, Ozborn i Stivens.

Očekujemo da se Siti bez većih problema plasira u finale.

NAŠ TIP: D1+|&3+ (kvota 1,74)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 18:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)