NIKAD NIJE BILO NEIZSVESNIJE U GRČKOJ! Može li AEK protiv Olimpijakosa da zadrži prvo mesto pred ulazak u plej-of

V.M.

12. 03. 2023. u 16:26 >> 16:26

DVA velika rivala ukrstiće koplja od 18 časova na ''Aja Sofija stadionu''.

НИКАД НИЈЕ БИЛО НЕИЗСВЕСНИЈЕ У ГРЧКОЈ! Може ли АЕК против Олимпијакоса да задржи прво место пред улазак у плеј-оф

Foto: Profimedia

Trka za titulu skoro nije bila neizvesnija u Grčkoj. AEK je prvi sa 59 bodova, Panatinaikos drugi sa 58, dok iz prikrajka šansu vrebaju Olimpijakos sa 53 i PAOK sa 51. poenom. Ovo će biti poslednje kolo pred plej-of u kojem će se sve odlučivati i očekuje nas fantastična završnica prvenstva.

AEK je preko nedelje konačno preuzeo prvo mesto na tabeli. U zaostaloj utakmici savladao je Atromitos golom Cubera u 31. minutu i tako se popeo na tron. Atinski velikan igra sjajno tokom čitave sezone i ako bi gledali igre u drugoj polusezoni možda je i najveći favorit za osvajanje titule.

Na polsednjih deset utakmica u svim takmičenjima ima čak devet pobeda uz poraz protiv PAOK-a. ''Dvoglavi orao'' igra fenomenalno na svom terenu, na 12 utakmica kod kuće pokupio je impresivna 33 boda.

U redovima domaćina nalazi se srpski internacionalac Mijat Gaćinović koji je u dosadašnjem toku prvenstva postigao sedam golova i podelio dve asistencije.

Olimpijakos nije pružao dobre partije pre Svetskog prvenstva, ali u drugoj polusezoni se to sve promenilo i ponovo ima priliku da se bori za naslov prvaka. Na poslednjih pet ligaških utakmica ima tri pobede uz dva remija sa Panantionaikosom i PAOK-om. Pirejci su trostruki uzastopni prvaci, iskusna su ekipa i nikako ih ne treba otpisati.

Glavna uzdanica ''crveno-belih'' je Sedrik Bakambu. Sjajni centarfor je postigao 12 pogodaka za sada i najbolji je strelac grčkog prvenstva.

Ovo će biti treći međusobni susret današnjih rivala u tekućoj sezoni. Na prvoj utakmici viđen je remi rezultatom 0:0, dok je prvoj utakmici poluifnala kupa AEK ubedljivo slavio sa 3:0.

Oba stručnjaka će se verovatno odlučiti na slične sastave u kojima su nastupili u prošlom kolu kada su upisali pobede.

Očekujemo jednu tvrdu, borbenu utakmicu. Ako je verovovati rezultatima ovosezonskih grčkih derbija trebalo bi da bude malo golova, a uz to preporučujemo duplu šansu na lidera.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024