GALEBOVIMA NE PRIJA OVO GOSTOVANJE: Brajton posle eliminacije Liverpula avanturu nastavlja u Stouku

O. M.

28. 02. 2023. u 12:28

OSMINU finala engleskog FA kupa otvaraju Stouk siti i Brajton.

ГАЛЕБОВИМА НЕ ПРИЈА ОВО ГОСТОВАЊЕ: Брајтон после елиминације Ливерпула авантуру наставља у Стоуку

Foto: EPA

Domaćin je poražen u prethodnom meču na stadionu "Britanija", odakle je Milvol odneo sva tri gola zahvaljujući pogotku Fleminga u ranoj fazi utakmice. 

Bio je to prvi poraz Stouka na svom terenu od novogodišnjeg kola kada je takođe minimalnu pobedu odneo Preston. U međuvremenu, samo je Hal siti izvukao bod (0:0), ali sada na "Britaniju" dolazi Premijerligaš.

I to ne bilo koji, nego ekipa koja je u prethodnoj rundi FA Kupa eliminisala branioca pehara Liverpul, a na gostovanjima u svim takmičenjima ne zna za poraz još od oktobra kada je poklekla pred Mančester sitijem. Doduše, ispali su galebovi iz EFL kupa od Čarltona, ali to je bilo na penale.

Brajton dobro gura i u Premijer ligi gde je trenutno na šest bodova, uz utakmicu manje, od mesta koje vodi u Ligu konferencija. Stouk je, s druge strane, u donjem delu tabele Čempionšipa, ali ipak sa solidnih devet bodova zalihe ispred timova koji su u "crvenoj zoni".

"Grnčarima" na ruku ide tradicija, pošto Brajton nije slavio u Stouku na poslednjih 16 duela, iz kojih su izvukli samo sedam nerešenih, uz devet poraza. Navijači Stouka će se sigurno sa radošću podsetiti na poslednji duel ovih ekipa u FA kupu. Bilo je to pre tačno 12 godina, kada su za Stouk igrale fudbalske zvezde Džon Kerju, Rori Delap, Majkl Eterington, Rajan Šoukros, Robert Hut... i bilo je 3:0.

U ligi se nisu sastajali od 2018. godine kada je bilo 1:1.

Brajton je na poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima igrao "X" na poluvremenu.

NAŠ PREDLOG: X-X2 (kvota 2,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

DEJAN STANKOVIĆ:  Salcburgova bajka za kraj