SITI IMA LAK ZADATAK: Drugoligaš je u dobroj formi pred dolazak šampiona Engleske na ''Ešton gejt''

V.M.

28. 02. 2023. u 10:03

BRISTOL siti dočekuje ''građane'' u osmini finala FA kupa.

СИТИ ИМА ЛАК ЗАДАТАК: Друголигаш је у доброј форми пред долазак шампиона Енглеске на Ештон гејт

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin je u odličnom ritmu, nema poraz u 2023. godini i rapidno se penje na tabeli Čempionšipa. Siti je za vikend  rutinski slavio na gostovanju Bornmutu i tako održao korak za vodećim Arsenalom koji mu beži dva boda i odigrao je meč manje od ''građana''. Gvardiolini izabranici se takmiče na tri fronta u ostatku sezone, tako da imaju priliku da osvoje popularnu tripletu.

Bristol siti je neporažen na poslednjih 12 utakmica u svim takmičenjima. Za vikend je savladao Hal sa 1:0. Trenutno je 13. na tabeli Čempionšipa i zaostaje devet bodova za Lutonom koji se nalazi na mestu koje garantuje plej-of za elitu. Zanimljiv je podatak da domaćin nakon 33 kola ima po 11 pobeda, remija i poraza. Što se tiče FA kupa, četi Najdžela Pirsona je prvo bio potreban revanš kako bi savladali Svonsi, a nakon toga je rutinski poražen VBA rezultatom 3:0.

Mančester siti se vratio na pobedničke staze, nakon što je remizirao sa Notingem i Lajpcigom bez većih problema je trijumfovao protiv ''trešnjica''. Gost je osvojio četiri od poslednjih pet izdanja Premijer lige, sigurno da je mnogo iskusniji u ovakvim trkama od Arsenala koji čeka titulu skoro 19 godina i očekuje nas veoma zanimljiva borba za titulu koja se možda bude odlučivala u poslednjem kolu, što je često slučaj kada je Mančester siti jedan od aktera. U FA kupu ''građani'' su imali težak raspored, prvo su bili bolji od Čelsija 4:0, a nakon toga su izbacili upravo Arsenal pogotkom Nejtana Akea. Od kada je Gvardiola na klupi, ekipa iz Mančestera je jednom osvojila ovo takmičenje. To je bio slučaj u sezoni 2018/2019. kada je u finalu razmontiran Votford sa 6:0.

Ova dva tima su poslednji put ukrstila koplja u polufinalu Liga kupa pre pet godina kada su slavili ''građani'' ukupnim rezultatom 5:3.

Domaćin će biti bez Etkinsona, Vilsona, Benarusa, Konveja i Nejsmita. 

Gvardiola ne može da računa na Mendija, dok su pod upitnikom nastupi Laporta i Stounsa. Španac je poznat po tome da često potpuno izrotira sastav u kup takmičenjima, a kako njegovu četu očekuju bitne utakmice u narednih deset dana, vrlo je verovatno da će to i danas biti slučaj.

Očekujemo da Siti rutinski odraditi posao na ''Ešton gejtu'' i plasira se u narednu fazu bez većih problema.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,51)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)