SRPSKI "DELA MOLE": Čak petorica naših reprezentativaca u gradskom derbiju Torina, Vlahović na putu da uđe u istoriju

O. M.

28. 02. 2023. u 14:02 >> 14:02

ODAVNO pred "derbi dela Mole", a ovog utorka odigraće se 156. put u istoriji prvenstvenih okršaja Juventusa i Torina, gradski rivali nisu bili izjednačeniji na tabeli.

СРПСКИ ДЕЛА МОЛЕ: Чак петорица наших репрезентативаца у градском дербију Торина, Влаховић на путу да уђе у историју

Foto: Profimedia

Posle 23 kola "stara dama" je osma na tabeli Serije A sa 32 boda, dok su bikovi" deveti sa bodom manje.

Doduše, Juve je osvojio znatno više, 47 bodova, ali im je oduzeto 15. "Zahvaljujući" tome, ekipa srpskih reprezentativaca Dušana Vlahovića i Filipa Kostića je od borbe za Ligu šampiona spala na borbu za nezahvalno sedmo mesto, prvo ispod linije koja vodi u neki od evropskih takmičenja. Za utehu, ostala je "bjankonerima" nada na dva fronta - Kupu Italije, u kome su stigli do polufinala (protivnik Inter) i Ligi Evrope gde su u dvomeču sa Nantom (1:1 i 3:0) izborili osminu finala.

Gol Nanta u prvom meču bio je prvi koji je Juventus primio posle mesec dana i poraza 2:0 od Monce. Anhel di Marija je na gostovanju u Nantu het-trikom anulirao loš rezultat iz prvog meča i možda sačuvao Maksu Alegriju glavu na ramenima. Trener "stare dame" i dalje je pod pritiskom, a pobeda u gradskom derbiju svakako bi ga dodatno oslobodila pritiska. 

Minimalnu pobedu "staroj dami" u prvom delu sezone obezbedio je Dušan Vlahović, koji bi, ukoliko se i u utorak upiše u strelce, postao tek četvrti igrač koji postiže golove u oba "derbija dela Mole" u istoj sezoni, otkad se za pobedu dodeljuju tri poena (od 1994. godine). Pre njega to je uspelo samo Đanluki Vijaliju u sezoni 1995/96, Gonzalu Iguainu 2016/17. i Kristijanu Ronaldu 2018/2019.

Za razliku od Filipa Kostića, koji je igrao do 82. minuta, Vlahović nije bio starter protiv Nanta. Ušao je u igru u 64. minutu umesto Mojse Keana, ali se nije upisao u strelce.

Imao je jednu priliku, ali ga je da zatrese mrežu sprečio saigrač Aleks Sandro, uklizavanjem. Srećom po Brazilca i po Juventus, VAR je ustanovio da je lopta prilikom prethodnog poušaja Di Marije prešla gol-liniju.

Jedini aktuelni igrač Torina koji je u dresu bikova pogađao mrežu Juventusa je Antonio Sanabrija. On ove sezone na kontu ima pet golova pa bi novim golom u derbiju izjednačio svoj golgeterski rekord od šest golova, koliko je postizao u sezonama 2018/19. i 2021/22.

Glejson Bremer je pogađao mrežu Juventusa dok je igrao za Torino, ali sada bi bilo loše po njega da to uradi, pošto će komandovati odbranom "bjankonera".

Dobro je poznata Alegrijeva fudbalska filozofija, a odbrana "stare dame" ove sezone igra baš po njegovim notama. Juve je ostvario 14 pobeda bez primljenog gola ove sezone. U "ligama petice" bolji skor ima samo Barselona, sa 16 ovakvih pobeda. U tu statistiku spada i 11 od poslednjih 14 mečeva u Seriji A.

Torino je poražen na prethodnom gostovanju u Milanu, a donekle im na ruku ide statistika koja kaže da nisu vezali poraze na gostovanjima od novembra prošle godine, kada su spojili četiri.

Pol Pogba i Federiko Kijeza vratili su se redovnim treninzima, ali malo je verovatno da će konkurisati za tim. Arkadijuš Milik je tek počeo da trenira samostalno, a Manuel Lokateli je suspendovan. 

S druge strane, krilni bek Torina Ola Aina služi kaznu od jedne utakmice pa će ga menjati Vilfrid Singo, reprezentativac Obale Slonovače koji je već duže vreme na radaru Juventusa.

Ivan Ilić je spreman i verovatno će debitovati u "derbiju dela Mole", pored izvesnih Vanje Milinković Savića i Nemanje Radonjića.

VEROVATNI SASTAVI:

Juventus: Šćešni - Danilo, Bremer, Sandro -  Kvadrado, Fađoli, Paredes, Rabio, Kostić - Di Marija - Vlahović

Torino: Milinković Savić, Điđi, Šurs, Buonđorno - Singo, Ilić, Adopo, Vojvoda - Mirančuk, Radonjić - Sanabrija

NAŠ PREDLOG: 1X&0-2 (kvota 1,87) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić