"VUČICA" SE SVETI! Pobedom se Roma vraća na poziciju koja garantuje Ligu šampiona

V.M.

28. 02. 2023. u 08:58

KREMONEZE dočekuje izabranike Žozea Morinja od 18.30.

ВУЧИЦА СЕ СВЕТИ! Победом се Рома враћа на позицију која гарантује Лигу шампиона

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Domaćin i dalje nema pobedu u prvenstvu! Kremoneze je u prošlom kolu imao priliku za trijumf protiv Torina kada je u samoj završnici meča vodio sa 1:2, ali Singo je poravnao rezultat i doneo bod ''bikovima''. Sa druge strane, Roma igra veoma dobro u nastavku prvenstva, Morinjo je sklopio kockice i gost ima odličnu priliku da se nakon četiri godine pauze vrati u Ligu šampiona iduće sezone. 

''Sivo-crveni'' tavore na dnu Serije A i izgledno je da ih očekuje ekspresan povratak u Seriju B. Kremoneze je u dosadašnjem toku prvenstva odigrao devet remija i izgubio čak 14 utakmica. Zaostaje čak 11 bodova za Specijom koja je prvi tim iznad crte i teško da će je sustići. Sredinom januara Davide Balardini je zamenio Masimilijana Alvinija na klupi domaćina, ali to nije urodilo plodom jer iskusni stručnjak nije uspeo da probudi ekipu i zabeleži neki trijumf u prvenstvu. Jedina pozitivna stvar kod ''sivo-crvenih'' su igre u Kupu Italije gde ih očekuje polufinalni susret sa Fiorentinom.

Roma je preko nedelje pobedom od 2:0 uspela da preokrene zaostatak od jednog gola protiv Salcburga i plasirala se u osminu finala Lige Evrope gde će se sastati sa Real Sosijedadom. Što se tiče Serije A, na poslednjih pet utakmica gost ima tri pobede, remi i poraz.

Prošle nedelje ''đalorosi'' su na ''Olimpiku'' savladali Veronu rezultatom 1:0 pogotkom Solbakena kojem je to bio prvi gol u dresu novog kluba. ''Vučica'' je trenutno peta na tabeli, ima bod manje od Lacija i tri od Milana, ali trijumfom na večerašnjem susretu ponovo bi zauzela poziciju koja je vodi u Ligu šampiona iduće sezone.

Ovo će biti treći susret današnjih protivnika u tekućoj sezoni. U ligi je Roma slavila sa 1:0, dok je u kupu Kremoneze bio bolji rezultatom 1:2.

Domaćin nema problema sa izostancima i Alvini će imati čitav roster na raspolganju.

Morinjo ne može da računa na suspendovanog Smolinga i već duže povređenog Darboa. Gosta za vikend očekuje veliki derbi sa Juventusom i videćemo da li će Portugalac promešati karte kako bi odmorio neke igrače za taj susret.

Očekujemo da Roma rutinski odradi posao i upiše nova tri boda protiv fenjeraša.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)