ALMERIJA NE ŽELI BRZ POVRATAK U SEGUNDU: Protiv Barselone se rohiblankosi ne pitaju skoro ništa

M.T.

26. 02. 2023. u 11:15

NIKADA u svojoj istoriji domaćin nije uspeo da savlada Katalonce.

АЛМЕРИЈА НЕ ЖЕЛИ БРЗ ПОВРАТАК У СЕГУНДУ: Против Барселоне се рохибланкоси не питају скоро ништа

FOTO: Tanjug

Almeriju čeka najteži mogući zadatak u 23. kolu španskog šampionata pošto će danas od 18.30 na stadionu ''Pauer hors'' dočekati akutelnog lidera na tabeli, ekipu Barselone koja je u četvrtak eliminisana iz Lige Evrope, a neko mora da plati ceh za to.

Almerija se prošle sezone izborila za povratak u La ligu i pokušava da veže dve uzastopne sezone u elitnom rangu što nije uspela od 2015. Međutim, biće to voma teško za tim trenera Rubija koji je u poslednjih pet kola po jednom pobedio i odgirao nerešeno, dok je pretrpeo tri uzastopna poraza od Rajo Valjekana, Betisa i Đirone. Posebno je bolan bio poraz od Đirone u prethodnom kolu pošto su ''rohiblankosi'' primili čak šest golova, a već su na poluvremenu gubili sa 4:0.

Serija poraza dovela je domaćina u veoma tešku situaciju sa svega 22 osvojena boda u prethodna 22. kola i trenutno se ''rohiblankosi'' nalaze u zoni ispadanja pošto su prvi tim ispod crte. Hetafe ima isti broj bodova kao Almerija, ali bolju gol-razliku i trenutno ga to drži izvan zone ispadanja.

Barselona je u četvrtak eliminisana na ''Old trafordu'' pošto je u revanš meču šesnaestine finala Lige Evrope poražena od Mančester junajteda sa 2:1 i sada Katalonci imaju samo dva fronta na koja moraju da obrate pažnju, La ligu i Kup kralja. U prvenstvu Barselona stoji odlično pošto je u seriji od sedam pobeda, a poslednju je ostvarila protiv Kadiza. Ćavijev tim ima samo jedan poraz u šampionatu i na vodećoj je poziciji sa 59 bodova, sedam više od drugoplasiranog Real Madrida.

Trener Almerije Rubi pred težak duel protiv ''blaugrane'' ima odličnu kadrovsku situaciju pošto su mu na raspolaganju svi igrači osim Alehandra Pozoa koji ima problem sa mišićem. Očekuje se da će Rubi napraviti neke promene u timu u odnosu na sastav koji je igrao protiv Đirone pošto bi trebalo da se vrate u startnu postavu Arno Piglam i El Bilal Ture, dok će Rodrigo Elaj verovatno i dalje biti na štoperskoj poziciji.

Što se Barselone tiče Usman Dembele i Pedri neće igrati zbog povrede, dok će ponovo Gavi biti u timu pošto protiv Mančestera nije mogao da igra zbog kartona. Meč će preskočiti Ansu Fati pošto je u petak zaradio povredu na treningu. Ronald Arauho je zamenjen protiv Mančestera, ali je Ćavi već rekao da je to učinjeno iz predostrožnosti i defanzivac bi trebalo da bude iskorišćen na današnjem susretu. Ćavi bi za ovu utakmicu mogao Đordija Albu da vrati na levog beka, a Feran Tores će verovatno da pravi društvo napred Rafinji i Robertu Levandovskom.

Na poslednjih deset mečeva ovih timova Almerija je samo jednom uspela da osvoji bod protiv Barselona koja je trijumfovala devet puta, a ''rohiblankosi'' nikad nisu savladali Katalonce. U prvom meču ove sezone Barselona je na ''Nou kampu'' slavila sa 2:0.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!