ODLIČNA PRILIKA ZA GATUZOVU ČETU DA UPIŠE TRI BODA: Obračun dve ekipe koje nemaju ligašku pobedu nakon pauze

V.M.

23. 01. 2023. u 10:30 >> 09:56

DUEL Valensije i Almerije spušta zavesu na 21. kolo La lige.

ОДЛИЧНА ПРИЛИКА ЗА ГАТУЗОВУ ЧЕТУ ДА УПИШЕ ТРИ БОДА: Обрачун две екипе које немају лигашку победу након паузе

Foto: Profimedia

Valensija je u nastavku španskog prvenstva doživela dva poraza i probaće da tu crnu seriju prekine pred svojim navijačima na ''Mestalji''. Almerija je odigrala tri susreta nakon pauze, remizirala je dva puta i doživela poraz Real sosijedada.

Domaćin je trenutno 13. na tabeli i osvojio je 19 poena u dosadašnjem toku takmičenja. U prošlom kolu izgubio je od Kadiza 0:1. Nakon te utakmice Valensija je ispala iz Superkupa Španije od strane Real Madrida koji je bio bolji nakon izvođenja jedanaesteraca, a preko nedelje ''slepi miševi'' su trijumfovali protiv Sporting Hihona u Kupu kralja sa 0:4 i tako zakazali obračun u četvrtfinalu sa Atletik Bilbaom. Izabranici Đenara Gatuza su na devet utakmica ove sezone osvojili 13 bodova. Najbolji strelac ekipe je iskusni Edinson Kavani koji je postigao sedam golova ove sezone na deset nastupa u svim takmičenjima.

Almerija se vratila u Primeru i cilj joj je opstanak u eliti. Trenutno je 15. na tabeli sa 18 osvojenih bodova, što je samo poen više od Valjadolida koji je prvi tim ispod crte. Borba za opstanak će biti jako zanimljiva ove sezone, primera radi dvanaestoplasirani Espanjol ima samo tri boda više od Valjadolida i jedina ekipa koja je otpisana je poslednjeplasirani Elče.

Gost je u prošlom kolu remizirao sa Atletiko Madridom. Korea je doveo ''joragndžije'' u prednost, ali je Ture izjednačio i doneo vredan bod svojoj ekipi. ''Crveno-beli'' su ubedljivo najgori gosti u La ligi, na osam utakmica van svog stadiona odigrali su dva remija i izgubili čak šest puta.

Ova dva tima su se poslednji put susrela u sezoni 2014/2015 kada su nastupali u La ligi, na obe utakmice slavila je Valensija.

Gatuzo ne može da računa na Kastiljeha, Domeneka i Nika Gonzaleza, dok je pod znakom pitanja Koreija.

Gost nema problema sa izostancima i sa punim sastavom dolazi po tri boda na ''Mestalju''.

Očekujemo borbenu, tvrdu utakmicu između ekipa koje se nalaze u donjem domu La lige i verujemo da večeras neće biti puno pogodaka .

NAŠ TIP: I0-1&II0-3 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)