MITROVIĆ PROTIV KEJNA! Fulam pobedom može do mesta koje garantuje Ligu Evrope

V.M.

23. 01. 2023. u 19:56 >> 19:56

FULAM dočekuje Totenhem u poslednjoj utakmici 21. kola Premijer lige.

МИТРОВИЋ ПРОТИВ КЕЈНА! Фулам победом може до места које гарантује Лигу Европе

FOTO: Tanjug/AP

Ekipa Marka Silve ima sjajnu priliku da pretekne današnjeg protivnika pobedom na večerašnjem susretu i tako zauzme peto mesto na tabeli Premijer lige. Fulam je trenutno sedmi i ima dva boda manje od Totenhema koji okupira petu poziciju. Ovaj meč će takođe biti obračun dva sjajna napadača, Mitrović je postigao 11 pogodaka, dok je Kejn 15 puta tresao mrežu u dosadašnjem toku takmičenja.

Domaćin nije imao sreće u prošlom kolu i porazom od Njukasla prekinuta je njegova serija od četiri pobede. ''Kolibari'' su se odlično držali većinu meča, ali je Aleksander Isak postigao gol u samoj završnici. Mitrović je imao priliku da sa bele tačke donese prednost svojoj ekipi pri rezultatu 0:0, zatresao je mrežu ali se okliznuo prilikom izvođena penala i pogodio je svoju stajnu nogu tako da je pogodak poništen. Fulam sada ima odličnu priliku da se popne u sam vrh tabele u gradskom derbiju protiv Totenhema koji je u strašnom padu forme.

''Pevci'' igraju veoma loše nakon pauze. Ekipa koja je imala najbolji početak sezone u svojoj istoriji je u prethodnih pet kola doživela čak tri poraza, a uz njih je upisala po pobedu i remi. Totenhem je preko nedelje vodio sa 0:2 na gostovanju Sitiju i delovalo je da će doći do jako bitne pobede, ali se potpuno raspao u drugom poluvremenu i na kraju je Gvardiolina četa rutinski slavila sa 4:2. Jedina svetla tačke ekipe iz severnog Londona je Hari Kejn koji igra fenomenalno ove sezone, ali to se ne odražava toliko na rezultate ekipe. Sve su glasnije vesti o odlasku njega i Kontea na leto, tako da se gost nalazi u zaista veoma lošoj situaciji.

Na prethodnih pet međusobnih duela viđene su četiri pobede Totenhema uz remi. Ova dva tima su se već susrela u šestom kolu kada su ''pevci'' slavili sa 2:1.

Domaćin će na ovom meču biti bez Kebana i Dafija.

Konte nakon dužeg vremena ima ceo roster na raspolaganju, jedini koji će odsustvovati je Lukas Mura. Brazilac se nalazi na transfer-listi i uprava pokušava da mu nađe novi klub pre kraja prelaznog roka.

Očekujemo kvalitetnu utakmicu, Fulam igra dobro na svom terenu, u odličnom je ritmu i verujemo da neće izgubiti večeras.

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024