BOLONJA BI DA SE UKLJUČI U BORBU ZA EVROPU: Može li fenjeraš do prve pobede?

V.M.

23. 01. 2023. u 10:15 >> 09:56

KREMONEZE dolazi na stadion ''Renato Dalara''.

БОЛОЊА БИ ДА СЕ УКЉУЧИ У БОРБУ ЗА ЕВРОПУ: Може ли фењераш до прве победе?

FOTO: EPA

Bolonja je prošlog vikenda upisala prvu pobedu u drugom delu sezone i sada ima priliku da se trijumfom na današnjem susretu uključi u borbu za neko od mesta koje vodi u Evropu. Kremoneze je preko nedelje šokirao sve izbacivši Napoli iz Kupa Italije i pokušaće da iskoristi dobru atmosferu u ekipi da zabeleži prvu pobedu u Seriji A ove sezone.

Domaćin je prošle nedelje nakon preokreta savladao Udineze sa 1:2. ''Zebre'' su povele pogotkom Beta, ali su u nastavku Sansone i Poš doneli važna tri boda ''crveno-plavima''.

Bolonja je 11. na tabeli sa 22 boda, ali ima šest bodova i meč manje od upravo Udinezea koji zauzima sedmo mesto koje vodi u Ligu konferencija. Izabranici Tijaga Mote su preko nedelje završili svoje učešće u Kupu Italije. Na ''Olimpiku'' ih je Lacio savladao minimalnim rezultatom, a jedini gol postigao je Felipe Anderson u 33. minutu.

Kremoneze igra jako loše i zacementiran je za dno tabele Serije A. U dosadašnjem toku sezone zabeležio je sedam remija i čak 11 poraza. Gost je primio čak 32 gola i najgora je odbrana lige uz Sampdoriju. Uprava kluba je nakon prošlonedeljnog poraza od Verone uručila otkaz Alviniju i dovela Davide Balardinija koji je odmah pokazao rezultate. ''Tigrovi'' su na šok svih savladali prvoplasirani Napoli u osmini finala Kupa Italije. Bilo je 2:2 u regularnom delu, tako je ostalo i nakon produžetaka, a penale je bolje izvodio Kremoneze i na taj način je zabeležio neverovatan podvig. Gost se nada da sada može da uhvati zalet i pokuša da osvoji neke bodove i tako da sebi šansu da se bori za opstanak.

Ova dva tima su se poslednji put susrela davne sezone 2005/2006. kada su nastupali u Seriji B. Obe utakmice koju su tada odigrali završene su nerešenim rezultatom.

Domaćin će biti bez Arnautovića, Banjolinija, Desilvestrija, Bonifacija i Sansona dok je pok znakom pitanja Gari Medel.

Balardini ne može da računa na Kirikeša, Radua i Aćelu.

Očekujemo dobru utakmicu, Bolonja voli da igra na golove ove sezone i verujemo da će to biti slučaj i večeras protiv ''crveno-sivih''.

NAŠ TIP: I1-3&II1-3 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024