KADIZ POBEDOM BEŽI SA DNA: Gost je i dalje bez trijumfa ove sezone!

V.M.

16. 01. 2023. u 10:37

''Žuta podmornica'' dočekuje Elče u poslednjoj utakmici 17. kola La lige.

КАДИЗ ПОБЕДОМ БЕЖИ СА ДНА: Гост је и даље без тријумфа ове сезоне!

FOTO: Tanjug/AP

Kadiz je u poslednje vreme znatno podigao formu i pobedom na večerašnjem susretu ima priliku da izađe iz zone ispadanja. Elče je ubedljivo najgora ekipa u prvenstvu, osvojio je samo četiri boda za sada, zacementiran je za dno tabele i treba mu čudo kako bi opstao u Primeri.

Kadiz je katastrofalno započeo sezonu, dugo je bio na dnu tabele ali je u poslednjih pet kola ostvario dve pobede uz isto toliko poraza i remi i na taj način se približio begu iz zone ispadanja. Domaćin je prošle nedelje osvojio sva tri boda na gostovanju Valensiji, bilo je 0:1 na ''Mestalji'', a gol odluke postigao je Alkaraz.

''Žuta podmornica'' je trenutno 19. na tabeli ali ima samo dva boda manje od Valjadolida koji je prvi tim iznad crte i pred svojim navijačima će pokušati da ostvari pobedu i tako pobegne iz zone ispadanja.

Elče je najgora ekipa u Primeri. Nema pobedu ove sezone u ligi, na 16 utakmica upisao je četiri remija i čak 12 poraza. Prošle nedelje izgubio je od Selte sa 0:1. Gost je ujedno najgori napad i najgora odbrana La lige. Postigao je samo deset golova, a čak 34 puta je golman vadio loptu iz svoje mreže. Ekipa je sezonu započela sa Fransiskom Rodrigezom na klupi na kojoj se zadržao do početka oktobra, kormilo je preuzeo Horhe Almiron koji je trajao mesec dana, a onda je uprava dovela Pabla Maćina koji je i dalje na poziciji menadžera.

Što se tiče međusobnih susreta u skorijoj istoriji blagu prednost ima gost. Elče je slavio dva puta na prethodnih pet susreta uz isto toliko remija i trijumf Kadiza.

Domaćin će na ovom meču biti bez Čosta, Kale, Garida, Gila, Hose Marija i Zaldua, tako da trener Serđo ima izvesnih problema sa kadrom.

Pablo Maćin ne može da računa na Alama, Bigasa i Koljadu, dok su pod znakom pitanja Hosan i Merkau.

Očekujemo da Kadiz preuzme inicijativu na ovom meču, da dominra posedom od samog starta i stvara šanse, zbog toga verujemo u pobedu domaćina na večerašnjoj utakmici.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili