DEJAN STANKOVIĆ NA TEŠKOM ZADATKU: Sampdorija hitno mora da krene sa pobedama

V.M.

16. 01. 2023. u 12:18 >> 12:18

EMPOLI dočekuje četu srpskog stručnjaka u okviru 18. kola Serije A.

ДЕЈАН СТАНКОВИЋ НА ТЕШКОМ ЗАДАТКУ: Сампдорија хитно мора да крене са победама

FOTO: EPA

Empoli igra dobro u poslednje vreme, ne zna za poraz nakon pauze i nada se da može da nastavi seriju dobrih rezultata, sa druge strane izabranici Dejana Stankovića se nalaze u grčevitoj borbi za opstanak, a uz to su preko nedelje ispali iz Kupa Italije od Fiorentine.

Domaćin igra solidno u poslednje vreme i u prethodnih pet kola ostvario je dve pobede, odigrao isto toliko remija i doživeo poraz. Nakon pauze remizirao je sa Udinezeom i Lacijom. U prošlom kolu je delovalo da će ''nebeskoplavi'' iz Rima osvojiti sva tri boda, ali su Kaputo i Marin postigli golove u samoj završnici susreta i tako su doneli vredan poen svojoj ekipi. Empoli je trenutno 14 na tabeli sa 19 osvojenih bodova u dosadašnjem toku takmičenja. Četa Paola Zanetija je na devet gostovanja ove sezone pokupila osam poena.

Sampdorija zauzima 18. poziciju i osvojila je samo devet bodova za sada. Nakon pauze savladala je Sasuolo sa 1:2, ali je posle toga usledio očekivan poraz od Napolija rezultatom 0:2, a pre par dana ispala je iz Kupa Italije, bolja od nje bila je Fiorentina sa 1:0.

Izabranici Dejana Stankovića moraju da osvoje bodove na utakmicama protiv ekipa iz donjeg doma i ovaj meč je dobra prilika za to. Glavni problem gosta je napad, postigao je samo osam pogodaka u Seriji A tokom ove sezone i ubedljivo je najgori napad lige. Sampa zaostaje sedam poena za Sasuolom koji je nakon serije veoma loših rezultata pao na 17. mesto.

Što se tiče međusobnih duela, na prethodnih pet susreta ovih timova viđene su tri pobede Sampdorije uz remi i trijumf Empolija.

Kod domaćina su za ovaj meč pod znakom pitanja dva iskusna igrača, Matija Destro i Lorenco Toneli.

Dejan Stanković ne može da računa na Tomasa Rinkona koji je dobio crveni protiv Napolija, a neizvesni su nastupi Kontija, Kulija, Puseta, De Luke, Sabirija i Fabija Kvaljarele.

Očekujemo neizvesnu, ujednačenu utakmicu u kojoj bi blagu prednost dali domaćinu koji ima kvalitetniji sastav, a i odmorniji je jer nije nastupao u kupu preko nedelje.

NAŠ TIP: 1X&1+I (kvota 2,03)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024