"PARNI VALJAK" PONOVO MELJE: Željkovi puleni imaju novu žrtvu!

M.M.

16. 01. 2023. u 15:13 >> 15:13

KOŠARKAŠI Partizana će u 15. kolu ABA lige ugostiti MZT Skoplje. Utakmica će se igrati u "Štark" areni sa početkom u 18 časova.

ПАРНИ ВАЉАК ПОНОВО МЕЉЕ: Жељкови пулени имају нову жртву!

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli su u sjajnoj formi, u poslednjih deset utakmica u svim takmičenjima čak devet puta su izlazili kao pobednici.

Jedini poraz doživeli su u Tel Avivu od Makabija. Da to nije poljuljalo Željkove pulene najbolje svedoči podatak da su samo dva dana kasnije prosto počistili sa terena Baskoniju (83-65). Momci u crno-belim dresovima su se tako revanširali za poraz iz drugog kola.

Najefikasniji u tom duelu bio je Uroš Trifunović sa 15 pogodaka. Dvocifreni su bili još Janis Papapetru, Kevin Panter, Matijas Lesor, Dante Egzum i Jam Madar.

Bila je to deveta pobeda "parnog valjka" na evrosceni, i ono što je najvažnije je to što su ostali u trci za nokaut fazu.

Izabranici najtrofejnijeg srpskog stručnjaka su u regionalnom prvenstvu doživeli dva poraza, najpre je bolja od njih bila Crvena zvezda, a potom i Cedevita Olimpija.

Prošle nedelje u duelu sa Cibonom Danilo Anđušić i kompanija nisu imali problema. Savladali su Zagrepčane rezultatom 93-86.

Danas na megdan stiže poslednjeplasirana ekipa. Igrači MZT-a su jedine dve pobede upisali protiv Studentskog centra, odnosno Mega basketa.

U prošlom kolu su doživeli poraz od Crvene zvezde. Ivanovićeva četa je ipak bila prejaka za makedonskog predstavnika.

Najefikasniji igrač ove sezone je Strahinja Mićović koji u proseku postiže 13,8 pogodaka, Majk Kofi i Vojdan Stojanovski sa 12,2, odnosno 11,6. Najbolji asistent je Andrej Magdevski sa 5,4 dodavanja po meču.

Makedonci imaju drugi najneefikasniji napad u ligi. Prosečno ubacuju 78,9 poena. Split je jedina ekipa koja je slabija po tom parametru.

Kada su se sastali u prvom delu sezone srpski klub je trijumfovao u Skoplju rezultatom 74-92.

Košarkapi MZT-a će u sledećem kolu ugostiti podgoričku Budućnost, dok će sa druge strane Partizan za tri dana otputovati za Valensiju gde ih očekuje istoimeni protivnik.

Naša procena je da ćemo danas gledati utakmicu sa velikim brojem poseda te verujemo da će to pomoći da se granica poena prebaci.

NAŠ TIP: +166,5 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati