STANKOVIĆ NAPADA SRPSKU KOLONIJU U FIRENCI: "Viola" voli Kup Italije

M.T.

12. 01. 2023. u 14:36 >> 14:36

OVI timovi zajedno imaju 10 titula.

СТАНКОВИЋ НАПАДА СРПСКУ КОЛОНИЈУ У ФИРЕНЦИ: Виола воли Куп Италије

FOTO: Tanjug/AP

Fudbaleri Fiorentine danas od 18 časova dočekaće na stadionu ''Artemio Franki'' ekipu Sampdorije u okviru osmine finala Kupa Italije. Biće ovo sudar ekipa koje su u prošlosti imale uspeha u Kupu pošto zajedno imaju 10 trofeja u ovom takmičenju, ali su poslednji put osvajali titulu pre više od dve decenije.

Fiorentina je posle slabog početka sezone uspela da podigne formu i ostvari neke dobre rezultate, a u prvenstvu je u prethodna dva kola remizirala sa Moncom i savladala Sasuolo. Ipak, deluje da prošlosezonsko sedmo mesto u Seriji A deluje nedostižno jer je ''viola'' trenutno na devetom mestu sa 31 bodom, osam bodova daleko od sedme pozicije.

Zbog toga se čini da je Fiorentini kup takmičenje značajnije u smislu uspešne sezone, a svakako je tim Vinćenca Italijana favorit protiv Sampdorije. U Kupu Italije je Fiorentina šest puta podizala trofej, ali poslednji put još 2001, dok je u finalu bila još četiri puta, poslednji put 2014. kada je Napoli bio bolji sa 3:1.

Takmičenje u Kupu Italije je možda i poslednje što je Sampdoriji potrebno u ovom trenutku. Tim iz Đenove je prošle sezone nekako uspeo da izbori opstanak, ali se čini da će ove sezone to biti još teže. U prvom kolu nastavka Serije A Sampdorija je uspela da savlada Sasuolo, ali je očekivano poražena od Napolija u narednom meču.

Ipak, sigurno je da bi pobeda protiv Fiorentine i te kako značila timu Dejana Stankovića kao motiv više za nastavak borbe za opstanak u Seriji. Sampdorija je imala u prošlosti uspeha u Kupu osvojivši četiri titule, ali je poslednja bila još 1994. dok je još tri puta ekipa iz Đenove igrala finale.

Vinćenco Italijano u prošlom kolu Serija A dočekao je povratak Nikolasa Gonzalesa posle dugog odsustva zbog povrede i očekuje se da Gonzales bude starter i danas. Fiorentine će zbog povreda biti lišena usluga Luke Jovića, Rolanda Mandragore i Rikarda Sotila. Ni Dejan Stanković nema idealnu situaciju pošto će Đenovljani doputovati bez Fabija Kvaljarele, Ignacija Puseta i Manuela de Luke, dok još uvek postoji mogućnost da u timu budu Omar Kolej i Andrea Konti.

U prehodnih deset utakmica Fiorentine i Sampdorije, ova dva tima su u potpunosti izjednačena pošto su uspela da ostvare po četiri pobede, dok su dve utakmice završene nerešenim rezultatom. U poslednje tri decenije Fiorentina i Sampdorija su samo jednom igrale u Kupu Italije, u osmini finala 2017. i tada je Fiorentine slavila sa 3:2.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024