ROMA JE IMALA SREĆE NA ŽREBU: Drugoligaš dolazi u Rim

V.M.

12. 01. 2023. u 09:38

''VUČICA'' dočekuje Đenovu u utakmici osmine finala Kupa Italije.

РОМА ЈЕ ИМАЛА СРЕЋЕ НА ЖРЕБУ: Друголигаш долази у Рим

Foto: Profimedia

Domaćin je za vikend preživeo gostovanje u Milanu i sada se okreće kupu koji je poslednji put osvojio pre 15 godina. Đenova želi ekspresno da se vrati u elitu, igra veoma dobro u poslednje vreme i sa dosta samopouzdanja dolazi u prestonicu.

Roma je nakon pauze odigrala dve utakmice. Prvo je savladala Bolonju minimalnim rezultatom, pogotkom Lorenca Pelegrinija sa bele tačke, a zatim je iz gotovo nemoguće situacije izvukla bod protiv Milana. ''Rosoneri'' su vodili sa 2:0 i dominirali su većim delom utakmice, ali ''vučica'' se nije predavala i golovima Ibanjeza i Ejbrahama u samoj završnici poravnala je rezultat i došla do važnog boda.

Trenutno je sedma na tabeli u veoma ujednačenoj Seriji A i nalazi se u borbi za mesto koje vodi u Ligu šampiona. ''Đalorosima'' će ovo biti prva utakmicu u kupu ove sezone. Domaćin je ovo takmičenje osvajao čak u devet navrata, poslednji put 2008. godine.

Đenova igra veoma dobro u poslednje vreme. U prethodne četiri ligaške utakmice zabeležila je tri pobede i remi. Trenutno zauzima treću poziciju na tabeli Serije B i nalazi se u zanimljivoj borbi za promociju. Ekipu sa klupe predvodi Alberto Đilardino koji je preuzeo mesto od Aleksandra Blesina početkom decembra i njegovi izabranici pružaju sjajne partije od tada. Gost je zadnji meč odigrao 26. decembra prošle godine, tako da je imao dosta vremena da se pripremi za ovu utakmicu. Što se tiče kupa, Đenova je prvo savladala Benevento sa 3:2, a zatim je bila bolja od SPAL-a rezulatom 1:0. Nakon ispadanja Parme, ''grifoni'' su jedina preostala ekipa iz Serije B u ovom takmičenju.

Na prethodnih pet međuosbnih susreta ovih ekipa prednost ima domaćin. Viđene su četiri pobede Rome uz jedan remi.

Žoze Morinjo će na ovom meču biti bez Vajnalduma i Darboa, a veruje se da će iskusni stručnjak odmarati određen broj prvotimaca zbog bitne utakmice protiv Fiorentine ovog vikenda.

Đilardino takođe nema značajnijih problema sa izostancima, ali videćemo za kakav sastav će se odlučiti i da li će mu bitniji biti susret sa Romom ili Venecijom na povratku Serije B ovog vikenda.

Roma je kvalitetnija ekipa od Đenove i kada to spojimo sa iskustvom Žozea Morinja, koji je maher za kup takmičenja, očekujemo pobedu Rome.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024