NIJE SVE U PARAMA! Bogati crveno-beli počinju borbu u Kupu

M.T.

15. 12. 2022. u 14:34 >> 14:34

Prošle sezone "legende" su stale u polufinalu.

НИЈЕ СВЕ У ПАРАМА! Богати црвено-бели почињу борбу у Купу

Foto: Profimedia

Fudbaleri Olimpijakosa su u poslednjih sedam sezona samo jednom osvojili Kup Grčke, što je premalo ako pitate one najvatrenije navijače, a danas od 18.30 počeće Pirejci novi pohod na trofej u ovom takmičenju pošto u osmini finala dočekuju na svom stadionu ''Karaiskakis'' ekipu Atromitosa u osmini finala.

Atinski crveno-beli nisu u lošoj formi pošto na poslednjih deset mečeva imaju samo jedan poraz uz pet pobeda i četiri remija. Međutim, za razliku od prethodnih sezona, u ovoj Olimpijakos igra nešto slabije od očekivanog u šampionatu Grčke i to se vidi i na tabeli. Doživeli su dva poraza i Pirejci su trenutno tek na četvrtoj poziciji sa 25 osvojenih bodova, koliko ima i trećeplasirani PAOK, dok je na drugoj poziciji AEK sa 27, a prvi Panatinaikos ima 37 bodova.

Ekipa trenera Mičela će mečom protiv Atromitosa i početi takmičenje u Kupu, a formu je usled pauze u šampionatu zbog Svetskog prvenstva u Kataru Olimpijakos održavao prijateljskim mečevima. Odigrali su Pirejci tri utakmice i ostvarili dve pobede, protiv Hadersfilda i Notingem Foresta, dok su remizirali sa Standardom iz Liježa. Poslednji trofej u Kupu Grčke Olimpijakos je osvojio u sezoni 2019/2020, a prošle sezone su Pirejci zaustavljeni u polufinalu u dvomeču sa PAOK- om, a solunski klub je prošao u finale zahvaljujući golu u gostima.

Atromitos je u ovom dvomeču protiv Olimpijakosa potpuni autsajder, a ni forma tima na čijoj klupi sedi nekadašnji selektor Velsa Kris Kolman nije baš obećavajuća. ''Neustrašivi'' su u posledih pet kola grčkog šampionata pre pauze zbog Mundijala tri puta poraženi uz samo jednu ostvarenu pobedu i jedan remi. Odigrali su potom i dva prijateljska meča u kojima su ostvarili pobedu i remi.

Kolmanova ekipa je u kupu startovala u šesnaestini finala u kojem je savladala Asteras, ali tek posle produžetaka sa 3:1. Atromitos je u Kupu Grčke dva puta uspevao da stigne do finala, i to dve godine uzastopno 2011. i 2012, u kojima je gubio od AEK-a i Olimpijakosa.

Odnos u međusobnim mečevima ova dva tima u potpunosti je na strani Olimpijakosa, a u poslednjih 10 odigranih utakmica Pirejci su ostvarili osam trijumfa, dok je Atromitos uspeo samo jednom da pobedi i to u prijateljskoj utakmici uz jedan meč koji je završen nerešenim rezultatom. Atromitos je u takmičarskom meču savladao Olimpijakos poslednji put pre pet godina u prvenstvu Grčke. Takođe pre pet godina su ova dva tima poslednji put igrala u Kupu kada je uspešniji bio atinski klub.

Tim iz Pireja je uložio dosta novca ove sezone u pojačanje, a u klub si stigle zvezde poput Marsela i Hamesa Rodrigeza, ali su rezultati izostali, ali mi smatramo da će baš danas Mičelovi puleni pobedom nagovestiti bolje dane. Trofej u kupu je možda i jedini kom mogu da se nadaju navijači grčkog giganta s obzirom na to da veliki rival Panatinaikos u prvenstvu ima čak 12 bodova prednosti.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!