MALI ATINSKI DERBI U OSMINI FINALA: Kifisias će pokušati da iznenadi AEK

M.T.

15. 12. 2022. u 09:39

BIĆE ovo peti duel ova dva tima.

МАЛИ АТИНСКИ ДЕРБИ У ОСМИНИ ФИНАЛА: Кифисиас ће покушати да изненади АЕК

Foto: Profimedia

Fudbaleri Kifisiasa iz istoimenog atinskog predgrađa dočekaće u prvom meču osmine finala Kupa Grčke AEK u malom atinskom derbiju večeras od 20.30 na stadionu ''Jorgos Kamaras''.

Kifisias je lider drugoligaškog karavana u Grčkoj i od početka sezone nije doživeo nijedan poraz. U ligi ekipa trenera Jorgosa Petrakasa nalazi se na prvom mestu sa svih šest pobeda i 18 osvojenih bodova, a najbliži pratilac je Smirnis koji na drugom mestu ima dva boda manje.

U Kupu Grčke Kifisias je krenuo od treće runde u kojoj je savladao Smirnis, da bi u četvrtoj rundi prošao na penale OFI Erapetru. U šesnaestini finala Kifisias je bio bolji od OFI-ja sa Krita minimalnim rezultatom i obezbedio sebi dvomeč protiv AEK-a.

Na drugoj strani, AEK u poslednjih 11 mečeva ne zna za poraz i za to vreme je ostvario devet pobeda i dva remija. Poslednji put je AEK poražen 11. septembra u derbiju protiv Panatinaikosa. Na tabeli grčkog šampionata AEK je trenutno na drugoj poziciji sa 29 osvojenih poena, osam manje u odnosu na vodeći Panatinaikos, a četiri više u odnosu na PAOK i Olimpijakos.

U Kupu je AEK krenuo od šesnaestine finala, a u toj fazi nije imao težak posao protiv Janjine koju je tim trenera Matijasa Almeide savladao sa 2:0. AEK je 15 puta osvajao Kup Grčke uz još 11 odigranih finala, a prošle sezone je takmičenje završio u četvrtfinalu pošto je u dvomeču bio bolji kasniji finalista PAOK.

Ovo će biti peti međusobni duel Kifisiasa i AEK-a, a prednost je na strani većeg atinskog kluba koji je ostvario tri trijumfa, dok je jedan meč završen nerešenim rezultatom. Prošle sezone su ova dva kluba takođe igrala u osmini finala kupa i AEK je bio bolji u dvomeču.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)