"ZMAJEVI" PROTIV ČAROBNOG BRIŽA! Hit sezone je već u nokaut fazi

V.D.

26. 10. 2022. u 10:34

PORTO juri poslednju kartu za 1/8 finala

ЗМАЈЕВИ ПРОТИВ ЧАРОБНОГ БРИЖА! Хит сезоне је већ у нокаут фази

Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Večeras od 18.45 u predivnom belgijskom gradu Brižu istoimeni fudbalski klub koji je pravi hit sezone u Ligi šampiona dočekaće bivšeg šampiona Evrope, Porto.

Domaći Klub Briž je lider na tabeli grupe "B" sa 10 osvojenih bodova i obezbedio je plasman u 1/8 finala najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Nakon izvlačenja grupa niko od ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svetu nije davao velike šanse belgijskom šampionu za plasman u nokaut fazu s obzirom da su u grupi još pored Porta, Bajer iz Leverkuzena i Atletiko Madrid.

Belgijanci su na četiri odigrana meča slavili tri puta i samo jednom remizirali u prošlom kolu u Madridu kada je domaći Atletiko uputio čak 21 udarac ka golu sjajnog golmana Minjolea ali bivši čuvar mreže Liverpula je i dalje ostao nesavladan u ovom takmičenju. 

Briž u domaćem prvenstvu pruža slabije partije nego u Ligi šampiona i nalazi se na trećem mestu "Župiler lige" sa 29 bodova što je osam manje u odnosu na lidera, ekipu Genka.

U poslednjem meču koji su odigrali za vikend remizirali su u gostima Rojan Unionu.

Sa druge strane gosti iz Portugalije za koje nastupa naš Marko Grujić se nalaze na drugoj poziciji na tabeli sa šest osvojenih bodova. Ukoliko trijumfuju na večerašnjem meču verujemo da će svim srcem navijati za Bajer Leverkuzen koji će ukoliko ne izgubi večeras od Atletika "zmajevima" doneti plasman u 1/8 finala ali sve je još uvek otvoreno za tu drugu poziciju a Briž je do sada pokazao da je sjajna ekipa.

Porto je u prva dva kola poražen od Atletika i Briža da bi u poslednja dva oba puta slavio protiv Leverkuzena. U domaćem prvenstvu se nalaze na drugoj poziciji sa šest bodova manje od lidera Benfike koja ih je u petak na stadionu "Dragao" savladala minimalnim rezultatom.

Trener domaćih Karl Hofkens uz već duže povređenog Ritsa neće moći da računa i na Klintona Mata i Kamala Sovu koji je zaradio crveni karton u prošlom kolu protiv Atletika.

Za goste večeras neće nastupiti iskusni defanzivac Pepe zbog povrede kolena dok Žoao Mario meč propušta zbog parnih kartona ali i povrede koju je doživeo na meču protiv Leverkuzena.

Današnji rivali su se u 21. veku sastali tri puta, Portugalci su slavili dva puta dok je Briž bio bolji samo ove sezone i to ubedljivo (4:0).

Porto je favorit na večerašnjem meču jer im je pobeda potrebnija nego Belgijancima ali verujemo da im neće biti lako jer rasterećeni Briž sigurno želi da u 1/8 finala ode sa prve pozicije koja će im omogućiti malo lakšeg protivnika iako u toj fazi takmičenja laki protivnici ne postoje.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,86)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna