GROZNICA LIGE ŠAMPIONA U KOMŠILUKU: Čelsi stiže u Zagreb

Novosti online

06. 09. 2022. u 12:21

"MODRI" dočekuju velikana.

ГРОЗНИЦА ЛИГЕ ШАМПИОНА У КОМШИЛУКУ: Челси стиже у Загреб

FOTO: Tanjug/AP

Zagrebački Dinamo napravio je veliki uspeh samim plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona. Svaki bod biće smatran velikim uspehom, ali biće vraški teško, a posebno večeras, protiv ekipe koja dolazi iz prvog šešira. Naime, na "Maksimir" stiže Čelsi koji se smatra najvećim favoritom grupe "E".

Minulog petka je u fudbalskom šampionatu Hrvatske na programu bio derbi – aktuelni prvak Dinamo je u Zagrebu rezultatom 3:1 (2:0) pobedio Rijeku, produbivši probleme tima sa "Rujevice".

Već posle pola sata igre imao je domaćin sigurnu prednost – u 28. minutu strelac je bio Danac Lauritsen, a dva minuta kasnije u strelce se upisao Špikić. Oba puta asistent je bio Mislav Oršić.

Uspeo je hrvatski ofanzivac da se u drugom poluvremenu i upiše u strelce – Oršić u 60. minutu posle pasa Ivanušeca postiže peti gol u sezoni, a tim Ante Čačića ima velikih 3:0.

U 84. minutu Vlasenko postavlja konačnih 3:1.

Posle ovog trijumfa "modri" su prvi na tabeli sa 22 boda, čak osam više od prvog pratioca Slaven Belupa, uz to što imaju meč više od ekipe iz Koprivnice. Rijeka je poslednja na tabeli sa svega pet bodova iz sedam mečeva.

Čelsi je proteklog vikenda savladao Vest Hem u londonskom derbiju rezultatom 2:1. 

Iako su "plavci "ponovo demonstrirali jalovu napadačku igru, iako su prvi primili gol, preokret koji su režirali na krilima rezervista Bena Čilvela i Kaija Havrca ipak bi mogao da im donese određeni mir do debitantskog nastupa Pjer-Emerika Obamejanga koji je nove saigrače posmatrao sa tribina.

Nisu puleni Tomasa Tuhela u prvom poluvremenu smogli snage ni za udarac u okvir gola, tako da dominacija u posedu lopte pada u vodu. Nemac je utakmicu počeo sa četvoricom novopridošlica ovog leta plaćenih 240.000.000 evra. Debitovao je Vesli Fofana kao deo štoperskog trija sa Kulibalijem i Silvom, Kulurelja je igrao levo, Sterling ponovo glumio špica.

Međutim, kada je Antonio ugurao loptu u gol Mendija malo posle isteka sat vremena igre, delovalo je da se Čelsiju smeši treći poraz u poslednje četiri utakmice. Ipak, ove sezone toliko kritikovanom Tomasu Tuhelu se mora priznati da je izmenama prodrmao ekipu. Čilvel mu je pokazao da mora ozbiljno da razmisli ko u konkurenciji njega i Kukurelje zaslužuje ulogu startera. Osim sjajnog pogotka iz mrtvog ugla, Čilvel je u 88. minutu namestio pogodak Havercu.

Razlika u kvalitetu je evidentna, Čelsiju se smeše prvi bodovi u Ligi šampiona.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković