SALCBURG SPREMAN ZA START LIGE ŠAMPIONA: Hoće li Pavlović dobiti priliku da zaustavi Milan?

M.T.

06. 09. 2022. u 14:52 >> 14:52

Austrijski i italijanski šampion su dobro ušli u sezonu.

САЛЦБУРГ СПРЕМАН ЗА СТАРТ ЛИГЕ ШАМПИОНА: Хоће ли Павловић добити прилику да заустави Милан?

Foto: Profimedia

Fudbaleri austrijskog šampiona Salcburga večeras od 21 čas dočekuju na stadionu ''Red Bul arena'' u prvom kolu grupe "E" ekipu Milana, prvaka Italije, u novoj sezoni Lige šampiona.

Prošle sezone su se oba tima okitila titulama u austrijskom i italijanskom šampionatu, a pred start elitnog evropskog klupskog takmičenja napravili su dobru uvertiru u domaćim prvenstvima u kojima će pokušati da odbrane krunu.

Salcburgu, u kojem je i nekadašnji igrač Partizana Strahinja Pavlović pristigao iz Monaka, za sada ide odlično u austrijskom šampionatu u kojem posle sedam kola ima samo jedan poraz uz šest pobeda i trenutno je prvi na tabeli sa bodom prednosti u odnosu na LASK.

U prethodnom kolu austrijske Bundeslige Salcburg nije imao mnogo problema sa Tirolom kojeg je savladao sa 2:0. Salcburg je u seriji od pet pobeda u šampionatu, a na poslednje tri rivali nisu uspeli da im postignu nijedan gol.

Austrijski šampion je prošle sezone uspeo da se plasira u eliminacionu fazu, ali je Bajern iz Minhena bio prejak iako je prvi meč završen 1:1. Međutim, Bavarci su u revanšu potpuno dominirali i sa pobedom od 7:1 se plasirali u četvrtfinale. Ipak, čak i takav završetak takmičenja bio je dobro iskustvo za tim trenera Matijasa Jajsla.

Milan je neporažen u Seriji A od starta sezone. Doduše, "rosoneri" su u pet kola ostvarili tri pobede i dva remija i trenutno su na drugom mestu italijanskog šampionata sa istim brojem bodova kao i prvoplasirani Napoli, ali sa slabijom-gol razlikom.

Tim Stefana Piolija koji je prošle sezone uspeo sve da iznenadi i stigne do titule, prve za Milan još od 2011. godine, prethodnog vikenda ostvario je veliku pobedu u gradskom derbiju protiv Intera sa 3:2 i u sjajnom raspoloženju dočekuje gostovanje u Austriji. Uostalom, Milan ipak ima pedigre sedmostrukog šampiona Evrope i Liga šampiona je njegovo prirodno okruženje.

Salcburg ima priličan broj igrača koji su na listi povređenih, što se u austrijskom šampionatu i ne oseća, ali bi moglo da bude od važnosti u Ligi šampiona. Jajslu će nedostajati Seku Koita, Samson Tijani, Ignas van der Bremt i Kamil Pjatkovski, dok je pod znakom pitanja učešće povređenog Luke Sučića. Znatno bolja je situacija u Milanu. Već duže je povređen Zlatan Ibrahimović, a neće biti ni Alesandra Florencija, dok bi mogli da zaigraju Rade Krunić i Ante Rebić.

Ova dva tima su do sada odigrala samo dva međusobna duela u evropskim klupskim takmičenjima pre skoro tri decenije, a Milan je u oba meča uspeo da slavi i favorit je i u večerašnjem meču.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)