ROVOVSKA BITKA U BEČU: Austrija posle trijumfa u Osijeku želi nova tri boda

Novosti online

06. 06. 2022. u 11:20

"JODLERI" žele da nastave u istom ritmu. Na stadion "Ernst Hapel" u okviru drugog kola grupe "A1" Lige nacija stiže reprezentacija Danske.

РОВОВСКА БИТКА У БЕЧУ: Аустрија после тријумфа у Осијеку жели нова три бода

Foto: AP

Austrija je na debiju Ralfa Rangnika odigrala partiju kakvu dugo nije protiv nekog kvalitetnijeg rivala i potopila aktuelnog vicešampiona sveta Hrvatsku u Osijeku - 3:0 (1:0). 

Uprkos sasvim solidnom poluvremenu, izabranici Zlatka Dalića imali su gol zaostatka na poluvremenu, pošto je Marko Arnautović posle solo akcije iz prvog udarca u okvir gola doveo goste u vođstvo. Umesto da u nastavku pokaže karakter kakav ju je krasio prethodnih godina, Hrvatska je po povratku sa odmora u potpunosti potonula. Austrija je kontrolisala igru u drugih 45 minuta, dodala gas i nanela Kockastima najubedljiviji poraz još od one "šestice" Španaca od pre četiri godine - takođe u Ligi nacija - a potpisali su ga u svega tri minuta razmaka prvo rezervista Mihael Gregorič, a potom i Marsel Sabicer.

Dalić je posle trećeg primljenog gola (u 58. minutu) reagovao trostrukom izmenom, ali odgovor njegovih izabranika nije stigao. Nisu Luka Modrić, Nikola Vlašić i u finišu sezone odlični Budimir uspeli da trgnu Hrvate, pa je domaćin drugo poluvreme završio bez udarca u okvir Lindnerovog gola.

Ako je trijumf Austrije predstavaljao iznenađenje, šta tek reći o pobedi Danske nad Francuskom usred Pariza od 2:1. Prosto je čitava fudbalska javnost bila u šoku.

Bili su Francuzi na dobrom putu da odbranu trofeja u Ligi nacija započnu trijumfom, majstorija Karima Benzeme, najboljeg strelca Primere i Lige šampiona iz prošle sezone trasirala im je put ka prvim bodovima u novom ciklusu, a onda...

U trenutku kada su njegovi izabranici bili pod najvećim pritiskom, selektor Danske Kasper Hjumland je povukao potez koji je promenio dalji tok utakmice - u igru je uveo Andreasa Kornelijusa, a ovaj zablistao kao nikad u karijeri.

Diskutovaće braća Ernandez o tome kako su napadača Trabzona dva puta uspeli da ispuste iz vida. Kod prvog Kornelijusovog gola Teo nije pokrio starijeg brata, da bi kod drugog obojica zakasnili da izađu pri pravljenju ofsajd zamke.

Izjednačujući gol bio je rutinska završnica (Pjer Emil Hojbjerg ga poslužio kao na tacni) strelca 15 prvenstvenih golova u šampionskoj sezoni Trabzona, drugi je pak malo ko mogao da predvidi. Jeste Kornelijus na sredini terena umakao defanzivcima, potom izdržao duel sa Vilijamom Salibom, ali niko nije mogao da očekuje da će iz bezizlazne situacije "lansirati raketu" ka golu za konačnih 1:2.

Danska je na papiru blagi favorit, ali igra se u Beču, Austrija će imati veliku podršku sa tribina. Upravo zbog toga, malu prednost dajemo popularnim "jodlerima".

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,98)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)