REPRIZA FINALA SVETSKOG PRVENSTVA: Hrvati na "Poljudu" dočekuju Francusku

Novosti online

06. 06. 2022. u 10:15

"Vatreni" će zbog publike i vrele atmosfere imati motiv više, ali selekcija koju predvodi Didije Dešam u svojim redovima ima neke od najboljih fudbalera planete.

РЕПРИЗА ФИНАЛА СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА: Хрвати на Пољуду дочекују Француску

FOTO: AP

Fudbaleri Hrvatske dočekaće Francusku u drugom kolu grupe "A1" Lige nacija. Nakon poraza od Austrije u Osijeku popularni "vatreni" moraju da ostvare pozitivan rezultat protiv aktuelnog šampiona takmičenja. Na "Poljudu" ćemo gledati reprizu finala Mundijala iz Rusije. Podsetimo, "trikolori" su u Moskvi slavili sa 4:2.

Loše su naše komšije otvorile novo izdanje Lige nacija. Očigledno da su domaći fudbaleri bili umorniji od naporne sezone. Austrija je iskoristila svoje prilike i tako napravila odličan rezultat.

Ko zna kako bi sve izgledalo da u finišu prvog poluvremena "vatreni" nisu primili gol. U 41. minutu Marko Arnautović iskoristio je priliku, zatresao mrežu Hrvatske i odveo svoju ekipu sa prednošću na poluvreme.

To je Austrijancima dalo krila, pa su praktično sav posao završili pre isteka punog sata. Na 2:0 povisio je u 54. minutu Gregorič, a samo tri minuta kasnije Marsel Sabicer, koji je imao sezonu za zaborav i veliki motiv da pokaže ko je i šta je, potvrdio je pobedu.

Selekcija Francuske takođe je neprijatno iznenadila na startu. Aktuelni svetski šampion poražen je u Parizu od Danske rezultatom 1:2.

"Galski petlovi" su na teren izašli u najjačem sastavu, a presudio im je rezervista Andreas Korneliju sa dva gola.

Francuzi su poveli nakon fenomenalne akcije preko Karima Benzeme u 51. minutu igre, nakon čega na teren ulazi pomenuti napadač Trabzona umesto Kaspera Dolberga.

Bilo mu je potrebno samo osam minuta pre nego što je poravnao. Hejbjerg je maestralno centrirao i usamljenog na ivici peterca našao Kornelijusa koji je samo postavio nogu i preusmerio loptu u gol.

Više je morao da se pomuči kod drugog, ali i isplatilo se. Dobio je loptu na ivici ofsajda daleko od gola, ali ne samo da ga to nije sprečilo nego i veoma težak ugao iz kog je izvukao loptu i šutirao pod prečku gola koji brani Ugo Loris.

Treba napomenuti i da su Francuzi u drugom poluvremenu igrali bez Kilijana Mbapea koji je izašao iz igre zbog povrede.

Na stadionu splitskog Hajduka obe reprezentacije žele da poprave utisak iz prethodnih utakmica. Hrvatska će zbog publike i vrele atmosfere imati motiv više, ali selekcija koju predvodi Didije Dešam u svojim redovima ima neke od najboljih fudbalera planete.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)