ĐACI IZ LAPOVA PRIČALI O ILIRIMA: Publikovana zbirka kratkih priča

Z. GLIGORIJEVIĆ

23. 05. 2021. u 15:25

U ZBIRCI kratkih priča učenika srednjih škola iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, "Putevima Ilira", zastupljeni su i radovi učenika Srednje škole iz Lapova, Tijane Petković, Milice Aleksandrović, Katarine Nikolić, Željka Mitrovića i Aleksandra Pavlovića.

ЂАЦИ ИЗ ЛАПОВА ПРИЧАЛИ О ИЛИРИМА: Публикована збирка кратких прича

Foto: Srednja škola

Radove su napisali na radionicama kreativnog pisanja, koje su održale Jelena Miletić i Danijela Vulićević, koje su im pomogle i da priče o Ilirima pošalju na konkurs. U zbirci je i priča Anastasije Simić iz Lapova, koja je takođe izabrana na konkursu.

Na juče održanoj manifestaciji u srednjovekovnoj tvrđavi Vranduk "Drevni Iliri - zajednička baština", pod okriljem Fonda za Zapadni Balkan, a u organizaciji Muzeja grada Zenice predsatvljena je ova publikacija, čiji je jedan od urednika i autor predgovora Danijela Vulićević. Pored domaćina, na skupu su govorile Danijela Vulićević i Maja Marković, direktorka lapovačke Srednje škole, koja se na izuzetnoj saradnji zahvalila Opštini Lapovo, koja im je pružila podršku tokom realizacije projekta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije