NEDELJA CRVENOG KRSTA U PARAĆINU: Tim povodom organizovan je tradicionalni prijem kod predsednika Opštine

Z.R.

07. 05. 2021. u 22:38

OPŠTINSKA organizacija Crvenog krsta u Paraćinu sprovešće niz aktivnosti obeležavajući Međunarodni dan Crvenog krsta i Nedelju CK koja traje od 8. do 15. maja.

НЕДЕЉА ЦРВЕНОГ КРСТА У ПАРАЋИНУ: Тим поводом организован је традиционални пријем код председника Општине

Foto: CK Paraćin

Tim povodom delegacija te organizacije bila je danas na prijemu kod predsednika Opštine Paraćin Vladimira Milićevića, a tema razgovora bile su aktivnosti ove humanitarne organizacije i podrška lokalne samouprave za njihovo sprovođenje. Iz Crvenog krsta su podsetili da su na 21. mestu po uspešnosti u Srbiji, što je veliki uspeh za Paraćince jer postoje čak 183 opštinske organizacije.

Dr Miroslav Petrović, predsednik CK, rekao je da je socijalna delatnost „okosnica njihove organizacije“, posebno u periodu pandemije koronavirusa, te da je paraćinski CK ispunio sve programske aktivnosti po godišnjem planu.

U Nedelji Crvenog krsta ova organizacija tokom naredne sedmice organizovaće nekoliko radionica namenjenih osnovcima u okviru promocije humanih vrednosti, a starije osobe bez pomoći srodnika dobiće pakete hrane i higijene, uz zdravstveno-preventivna merenja koja će sprovoditi volonteri.

Između ostalog, sve bebe rođene u porodilištu u Paraćinu u periodu između 8. i 15. maja dobiće dobiće prigodne poklon-pakete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAN ČISTE ENERGIJE: Obnovljiva energija je kamen temeljac za borbu protiv klimatskih promena