GRADONAČELNIK VUČEVIĆ: U srce Novog Sada uložićemo skoro 380 miliona dinara kako bismo doterali tu lokaciju (FOTO)

Novosti online

01. 04. 2021. u 10:28

RANO jutros sam posetio radnike koji vredno uređuju javne površine u starom gradskom jezgru našeg lepog Novog Sada - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ: У срце Новог Сада уложићемо скоро 380 милиона динара како бисмо дотерали ту локацију (ФОТО)

Foto: Instagram

- Ovaj deo grada je kulturno zaštićen i samim tim je srce mesta u kojem živimo. Uložićemo skoro 380 miliona dinara u doterivanje te lokacije, a investicijom ćemo dobiti na atraktivnosti najužeg centra, koji će privući još više turista i koji će služiti na ponos mojim Novosađanima! - poručio je on.

Gradsko jezgro dobija novo ruho


- Prošlo je mesec dana kako smo počeli sa uređenjem centra grada i sve ide po predviđenoj dinamici, čak i nešto brže. Zadovoljan sam kako radovi teku. Molim sve Novosađane, a pogotovo ljude koji žive ovde ili koji imaju svoje poslovne prostore, lokale, za malo strpljenja, jer kada radovi budu okončani, imaćemo prelep centar grada. 

On će po prvi put biti rekonstruisan u okviru jedinstvenog arhitektonskog rešenja, i to od Uspenske crkve do Gradske kuće.

Naš lepi Novi Sad će zablistati u novom sjaju, sa još više zelenih površina, novim drvećem, lepom fontanicom, a ono što je meni najinteresantnije jesu podaci na memorijalnoj traci koji su zamišljeni kao „protok vremena” Novog Sada, koja će se kretati obrisima male Jevrejske ulice koja je srušena kada se gradilo Srpsko narodno pozorište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a