POVODOM 650 GODINA OD OSNIVANJA KRUŠEVCA: Umetnička galerija - Likovni konkurs za decu i mlade

S.B.

30. 03. 2021. u 16:43

UMETNIČKA galerija Narodnog muzeja u Kruševcu raspisala je likovni konkurs za decu i mlade povodom 650 godina od osnivanja grada.

ПОВОДОМ 650 ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА КРУШЕВЦА: Уметничка галерија - Ликовни конкурс за децу и младе

Foto: S. B.

Autori mogu da odgovore na konkursnu temu “Moj grad” od 17. do 28.maja slanjem radova na adresu Umetničke galerije Narodnog muzeja, Majke Jugovića 12. Pobednički radovi biće izloženi od 24. do 30.juna.

Prema rečima istoričarke umetnosti-kustosa Galerije, Biljane Grković, poziv za učešće upućen je predškolskim ustanovama,osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada.

- Namera organizatora je da decu i mlade podstakne na sagledavanje okruženja u kome odrastaju, kao doživljaj istorije grada, značajnih događaja i ličnosti, uočavanje spomeničke i arhitektonske baštine, jednako kao i savremenih pojava - kaže istoričar Goran Vasić, direktor muzeja.

Stručni žiri odabraće radove za izlaganje i dodeliti nagrade u pojedinačnoj i grupnoj konkurenciji u četiri starosne kategorije (predškolski uzrast, prvi i drugi razred osnovne škole, u drugoj kategoriji za učenike koji pohađaju treći, četvrti i peti razred, u trećoj za učenike šestog, sedmog i osmog razreda, dok je četvrta kategorija učenika srednjih škola).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!