SRBI PONOVO NA METI ZA ZADUŠNICE: Vernici zatekli razvaljena vrata u crkvi u Partešu

Novosti online

06. 03. 2021. u 13:41

NAKON Crkve Svetog Petra i Pavla u Klokotu na meti lopova danas se našla i Crkva Svete Trojice u Partešu.

СРБИ ПОНОВО НА МЕТИ ЗА ЗАДУШНИЦЕ: Верници затекли разваљена врата у цркви у Партешу

Foto A. Rovčanin

Za sada nepoznati napadači su na Zadušnice obili crkvu, a prema nezvaničnim informacijama ukrali su platno sa izvezenim krstom koje je imalo pozlaćenu boju i nešto novca.

Starešina crkve otac Dragan rekao je da veruje da je motiv pljačke bio zbog sticanja materijalne koristi i dodao da će se svi detalji incidenta znati kad bude završen uviđaj.

- Jedan naš vernik je zatekao crkvu da je obijena. Zapravo su bila obijena vrata. Još ne mogu da vam kažem tačno šta je sve odnešeno iz crkve. Za nas ovde sve je to jedan nemio događaj - rekao je sveštenik.

Dodaje da je to prvi put da se takav incident dogodio u Partešu i smatra da je motiv isključivo materijalne prirode.

- Iskreno da kažem, iako je danas veliki praznik za SPC i njene vernike, mislim da je namera bila da se crkva obije zbog materijalne koristi. Ne mislim da je u pitanju nekakva osveta ili da je verski fanatizam u pitanju. Ništa nije uništeno, oskrnavljeno, osim što su vrata obijena. S obzirom na to da su danas velike zadušnice, verovatno da su počinitelj ili počinitelji znali da je u crkvi više novca, jer se tada više prodaje sveća nego obično - rekao je otac Dragan.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)