KIKINDA DOBIJA NOVI FUDBALSKI STADION: Od Vučića tražili tribine, a dobiće savremeni objekat po UEFA standardu (FOTO)

R. ŠEGRT

05. 03. 2021. u 16:12

PORED Subotice, Loznice, Leskovca, Zaječara, Vranja, Kraljeva, Kruševca i Kragujevca, novi fudbalski stadion dobiće i Kikinda.

КИКИНДА ДОБИЈА НОВИ ФУДБАЛСКИ СТАДИОН: Од Вучића тражили трибине, а добиће савремени објекат по УЕФА стандарду (ФОТО)

Foto: R. Šegrt

To je u petak najavio i republički poslanik Milenko Jovanov, a dan ranije Grad Kikinda raspisao je tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije, idejnog rešenja i urbanističkog projekta za izgradnju Gradskog stadiona. Novi objekat imaće 5.000 sedećih mesta.

Gradiće se na mestu sadašnjeg, pored Sportskog centra “Jezero”, a teren će biti dimenzija 105x68 metara u skladu sa "UEFA Pravilnikom o stadionskoj infrastrukturi" za sportske objekte Kategorije 3. Planirana površina celog kompleksa je 12.000 kvadrata.

- Razgovarali smo sa predsednikom Vučićem o ulaganjima u Kikindu. Predložio sam da rekonstruišemo zapadnu tribinu, a njegova ideja je bila da naš grad, kao centar Severnobanatskog okruga, dobije novi gradski stadion. Tako smo, zahvaljujući predsedniku Alekandru Vučiću, dospeli na spisak gradova u kojima će biti izgrađen nov, moderni fudbalski stadion – objasnio je Jovanov, kako je Kikinda uvrštena na spisak gradova u kojima će se državnim novcem graditi ovako značajna objekat, sa pratećim sadržajima.

Gradnju će voditi Kancelarija uprave za javna ulaganja Srbije, a prvi korak je izrada projektno-tehničke dokumentacije, idejnog rešenja i urbanističkog projekta. Taj deo finansiraće Grad, a ostatak novca biće obezbeđen iz državne kase.

- Osim glavnog terena biće izgrađen i pomoćni. Biće to multifunkcionalni objekat, moći će da se koristi za sajmove, koncerte i druge namene. Osim toga, naselje Baranda, dobiće novu zgradu u kojoj će biti javne službe: pošta, ambulanta i drugi sadržaji - naveo je Jovanov.

DONEDAVNO RUGLO

- PRE godinu dana bilo me je sramota kako je stadion izgledao, a posebno kada je pokrajinski sekretar za sport Vladimi Batez rekao da je ruglo za Kikindu. Hteo sam u zemlju da propadnem. Novcem iz Pokrajine, iz gradskog budžeta i od donacije fabrike „Toza Marković“ sadašnji stadion smo doveli u pristojno stanje – rekao je Jovanov.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, na lokaciji za izgradnju ne postoje sadržaji koji bi mogli da se uklope u projektno rešenje novog stadiona. Projekat predviđa i pristupne saobraćajnice. Rokovi još ne mogu da se odrede, jer je reč o velikom projektu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna