IZMENJEN PLAN JAVNIH NABAVKI: Jedan od tri grada u Srbiji u kojima će se graditi novi stadioni

I.M.

26. 10. 2020. u 16:49

Skupština grada Leskovca je, na vanrednoj sednici u ponedeljak, usvojila Odluku o izmenama i dopunama plana javnih nabavki za ovu godinu kako bi se stvorili uslovi da Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije otpočne proceduru izbora izvođača radova na izgradnji modernog gradskog stadiona "Dubočica".

ИЗМЕЊЕН ПЛАН ЈАВНИХ НАБАВКИ: Један од три града у Србији у којима ће се градити нови стадиони

FOTO: I. M.

On će ispunjavati sve standarde UEFA. Projekat je vredan više od 2,4 milijarde dinara. Pored Leskovca prvi gradovi u Srbiji koji će dobiti nove stadione su Zaječar i Loznica.

U drugoj fazi ovog projekta u Leskovcu se planira izgradnja „sportskog objekta uslužnog karaktera“, severno od stadiona, a na njegovoj istočnoj strani, u trećoj fazi, projektovan je još jedan sportski objekat "administrativnih, edukativnih i pratećih sadržaja".

Novi stadion, po svim svetskim standardima, zauzimaće više od 10.000 metara kvadratnih i imaće više od 8.000 mesta, a zameniće devastirani sportski objekat, trošnih i dotrajalih tribina i vlažnih svlačionica, u koji decenijama nije investirano.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)