FUŠERAJ NA BAZENU POD LUPOM STRUKE: Komisija stručnjaka sa FTN utvrđuje propuste na obnovi u "Spensu"

S. BAJIĆ

23. 01. 2021. u 09:51

STARA poslovice "Drži vodu, dok majstori odu" mogla bi potpuno da se iskoristi kod renoviranja olimpijskog bazena "Spensa". Prvo punjenje "otkrilo" je brojne propuste pri sanaciji, pa je Grad imenovao nezavisnu stručnu komisiju koja ima zadatak da utvrdi kako su se posle šestomesečne rekonstrukcije pojavile pukotine u ovom sportskom objektu.

ФУШЕРАЈ НА БАЗЕНУ ПОД ЛУПОМ СТРУКЕ: Комисија стручњака са ФТН утврђује пропусте на обнови у Спенсу

Propusti pri renoviranju olimpijskog bazena / Foto N. Karlić

Stručnu komisiju predvodiće profesor dr Srđan Kolaković, redovni profesor i šef katedre za hidrotehniku i geodeziju Fakulteta tehničkih nauka.

- Komisija sa najstručnijim ljudima u toj oblasti, dobila je zadatak da utvrdi stanje i napravi izveštaj. Na nama je da sve detaljno pregledamo, da na miru sagledamo sve to i da sa stanovišta struke izvestimo Grad. Javnost će svakako biti obaveštena o svemu putem nadležnih službi - kaže profesor dr Kolaković.

Zatvoreni bazeni "Spensa", izgrađeni pre tri decenije, prvi put su rekonstruisani prošle godine kada je u kompletnu sanaciju uloženo 127,4 miliona dinara. Radovi su finansirani iz budžeta Grada sa 92,4 miliona dinara, dok je 35 miliona dinara uložilo Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija.

U tom periodu, kako su nadležni na "Spensu" saopštili, ojačani su napukli stubovi koji nose betonsku školjku a sva oštećenja i naprsline su sanirani. Takođe su sređene oštećene betonske ploče plaže. Cela konstrukcija je dodatno ojačana i utegnuta karbonskim trakama. Hidroizolacija bazena urađena je, kako je isticano, na najsavremeniji način, a kompletno su obnovljeni keramika bazena i okolne plaže. Zamenjeno je podno grejanje, kao i sve prateće instalacije. Postavljene su podne i zidne keramičke pločice, kao i 30 novih kabina za presvlačenje...

Sve to, međutim, palo je u vodu prilikom testiranja i provere funkcionisanja sistema, kada je bazen prvi put napunjen i kada su problemi isplivali na površinu.

GRAD PLANIRA JOŠ DA ULAŽE

NAMERA gradskih nadležnih institucija je bila da se nastavi sa ulaganjima u bazen, pa je u nacrtu budžeta za ovu godinu predviđeno 60 miliona dinara za kompletnu rekonstrukciju filterskog postrojenja. Planirano je da se postave najsavremeniji filteri, kada je reč o biološko-hemijskoj ispravnosti vode, kako bi svi korisnici imali najbolje moguće uslove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)