TESTIRANJE PRE STRUNJAČE: Svetsko prvenstveno u sambou pod posebnim uslovima u "Spensu"

S.BAJIĆ

07. 11. 2020. u 13:19

SVETSKO prvenstvo u sambou, na kojem u "Spensu" do nedelje, 8. novembra, nastupa 600 takmičara iz 35 država, protiče u specifičnim uslovima zaštite od pandemije virusa korona.

ТЕСТИРАЊЕ ПРЕ СТРУЊАЧЕ: Светско првенствено у самбоу под посебним условима у Спенсу

Foto I. J.

Velika dvorana "Spensa" je pretvorena u takozvani sanitarni mehur, a pristup je dozvoljen samo takmičarima koji su tog dana na programu, kao i zvaničnicima, trenerima i sudijama, uz obavezan test. Na ulazu sledi merenje temperature, dezinfekcija ruku i sportske opreme i obavezno nošenje zaštitne maske na licu, osim za takmičare na strunjači.

- Svi takmičari iz inostranstva su testirani, smešteni u hotele izolovano od drugih gostiju u posebne karantine, a izlaz im je dozvoljen samo oficijelnim transportom do dvorane. Takođe, volonteri, tehničari, snimatelji" su testirani i pod istim uslovima kontrole, ulaze u salu - kaže Ivana Jandrić, uzdanica reprezentacije Srbije u sambou.

Borci našeg nacionalnog tima, njih 38, kao i stručni štab, jedini su gosti hotela u kojem su smešteni i striktno se pridržavaju svih mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!