NOVA GODINA DONELA VEĆE RAČUNE: Poskupljenje komunalija u Kanjiži, evo i za koliko

J. L.

08. 01. 2021. u 18:59

NA samom kraju minule godine, odbornici Skupštine opštine Kanjiža na elektronskoj sednici dali su saglasnost na nove cene.

НОВА ГОДИНА ДОНЕЛА ВЕЋЕ РАЧУНЕ: Поскупљење комуналија у Кањижи, ево и за колико

Foto: N. Fifić

Poskupljenje se odnosi na zoohigijenske, pijačne, dimničarske, mašinske i pogrebene usluge, održavanje javnih zelenih površina, kao i za cene usluga na otvorenom bazenu.

Cene većine komunalnih usluga uvećana je za devet odsto, a usvojen je i cenovnik radova na održavanju putnog pojasa na teritoriji opštine Kanjiža za usluge “Komunalca”. Odbornici su dali saglasnost na nove cene usluga snabdevanja vodom za piće, odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda. Nova cena kubika vode za građane sa mesečnom potrošnjom do 25 kubika je sa PDV-om 57,20 dinara, za privredu 86,99 i ustanove 60,50 dinara, a tome treba dodati i usluge odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda, tako da za građane sa potrošnjom do 25 kubika, kubik staje ukupno 107,04 dinara. Poskupljenje za građane sa potrošnjom do 25 kubika je 12 odsto.

Iz „Potiskih vodovoda” predočavaju da je ukupan efekat poskupljenja za sve korisnike devet odsto, a ukinut je dosadašnji popust od tri odsto koji je važio za redovne platiše, koji uredno izmiruju račune. Poskupljuju i usluge „Brantner otpadna privreda” DOO iz Novog Bečeja za sakupljanje i transport komunalnog otpada za šest odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna