KIKINDA OBELEŽAVA DAN GRADA: Uručena najviša gradska priznanja, a centar večeras u narandžastom

R.Š.

28. 12. 2020. u 17:10

Obeležavajući 28. decembar kao Dan grada, u Gradskoj kući u Kikindi u ponedeljak su uručena najviša gradska priznanja kolektivima i pojedincima.

КИКИНДА ОБЕЛЕЖАВА ДАН ГРАДА: Уручена највиша градска признања, а центар вечерас у наранџастом

Foto: Grad Kikinda

Obeležavajući 28. decembar kao Dan grada, u Gradskoj kući u Kikindi u ponedeljak su uručena najviša gradska priznanja kolektivima i pojedincima.

Iz Gradske uprave je saopšteno da će povodom praznika reprezentativni objekti u centru grada večeras imati narandžasto osvetljenje, jer je to prepoznatljiva boja Kikinde zbog manifestacije “Dani ludaje”, na kojoj se mere najteži i najduži plodovi bundeve, tikve ili ludaje, kako Kikinđani kažu.

Gradonačelnik Nikola Lukač je Nagradu grada uručio dr Sandri Radlović, direktorki Zavoda za javno zdravlje. Priznanje za neizbrisiv trag u životima Kikinđana posthumno je dobio dr Jandrija Jandre Lukač. Priznanje „Jovan Ćirilov“ za izuzetan doprinos očuvanja kulturnog i pozorišnog identiteta grada dobio je Vladimir Crnomarković. Nagrada sa imenom dr Ranka Petrovića, za požrtvovanost u medicini i brigu o deci  uručena je dr Gordani Bistričić. Za izuzetne rezultate u sportu, perspektivni atletičar Nemanja Konstantin zaslužio je priznanje „Nika Mirkov“, dok je Vitomir Radak plaketu „dr Pavle Kenđelac“dobio za izuzetne rezultate u obrazovanja. Nagradu „Stefan Bon“, za dugogodišnji preduzetnički rad i primer uspešne kompanije ponela je Destilerija “Hubert 1924” iz Banatskog Velikog Sela. Za iskazanu humanost i dobročinstvo nagradu nazvanu po dobrotvorki Melaniji Nikolić Gajčić dobili su hranitelji dece bez roditeljskog staranja Vesna i Radovan Krstin iz Iđoša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba