U NAREDNU GODINU UZ ŠTRAUSOV VALCER: Subotica prva u Srbiji organizuje kompletan Novogodišnji koncert u elektronskom formatu

J.L.

24. 12. 2020. u 15:32

GODINAMA unazad Velika većnica Gradske kuće u Subotici bude tesna za sve one koji žele da uživaju u tradiconalnom Novogodišnjem koncertu.

У НАРЕДНУ ГОДИНУ УЗ ШТРАУСОВ ВАЛЦЕР: Суботица прва у Србији организује комплетан Новогодишњи концерт у електронском формату

Foto: D. Dozet

Nezaobilazni deo novogodišnjeg slavlja na severu Bačke neće izostati ni ove godine, ali će se održati u elektronskom formatu i bez publike. Tako će Subotica biti prvi grad u Srbiji koji će svojim građanima na ovaj način ulepšati praznike.


Novogodišnji koncert Subotičkog simfonijskog orkestra pod upravom Miloša Nikolića i dirigenskom palicom Mikice Jevtića snimljen je ovih dana a moći će da se pogleda 28. decembra na zvaničnom sajtu grada, potom i sajtu subotica.com od 20 časova  i 30. decembra, takođe od 20 časova, na Ju eko televiziji.

Na repertoaru će biti tradicionalni božićni, svečani program sa Štrausa, Betovena, Mocerta, ali i obrade savremenih kompozicija. Kao solisti nastupiće Mirna Radulović, četrnaestogodišnje Tatjana Savatić i Nevena Stankov, kao i Andrej Balaž na violini koji će premijerno izvesti kompoziciju „Brams protiv Hendla“.

-Nismo želeli da odstanemo od tradicije i želeli smo da Subotičanima darujemo koncert na kakav su navikli. Gradonačelnik je prihvatio predlog i mi smo održali i snimili koncert, tako da je Subotica prvi grad u Srbiji koja će na ovaj način građanima pružiti jedan pravi umetnički doživljaj – kaže Miloš Nikolić, član gradskog veća za kulturu i obrazovanje.  – Nije bilo lako izvesti ovaj koncert, i to  ne samo što nas je skoro upola manje, te smo morali da pravimo nove aranžmane, već smo zbog mera morali da budemo udaljeni jedni od drugih. Sa druge strane, mi smo tu za publiku,  njena energija nas nosi i zato je sviranje u praznoj dvorani dodatna otežavajuća okolnost. Ali srećni smo što će nas na internetu i malim ekranima Subotičani ipak gledati i siguran sam da će uživati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)