PIROTSKI KRIZNI ŠTAB DONEO NOVE MERE: Venčanja samo u gradskoj upravi, a evo šta se potpuno obustavlja

V.Ć.

05. 11. 2020. u 18:24

SUOČEN sa pogoršanjem epidemiološke situacije u Pirotu, Krizni štab na čijem je čelu gradonačelnik Vladan Vasić, doneo je nove mere kako bi se sprečilo širenje zaraze.

ПИРОТСКИ КРИЗНИ ШТАБ ДОНЕО НОВЕ МЕРЕ:  Венчања само у градској управи, а ево шта се потпуно обуставља

Gradska uprava Pirota / Foto V. Ćirić

  -Zbog  uvođenja vanredne situacije u opštini Dimitrovgrad, gde je obustavljen i rad škola, preporuka direktorima škola jeste da deca iz Dimitrovgrada,  koja pohađaju neku školu u Pirotu, ubuduće nastavu pohađaju onlajn.

Sledećih 25 dana neće biti moguća venčanja van sale Gradske uprave jer su ovakva veselja uzela maha i na njima se okuplja i preko 30 ljudi. Inače, venčanja su se dosad u mnogo slučajeva obavljala u restoranu u kom je i svadba.

Sva sportska takmičenja se obustavljaju do 1. decembra, kao i probe folklora, plesnih ansambala, školska takmičenja i slično jer se u tim situacijama dešavaju direktni  kontakti. Pojačaćemo edukaciju u školama, rigoroznije sporovoditi preventivne mere po gradu i mora se povećati nivo ozbiljnosti u primeni svih  mera-poručio je gradonačelnik  Vasić.

Kada je reč o konkretnim podacima, od 2. do 4. novembra , testiran je 81 bris sa područja okruga. Od obog broja 26 je pozitivno, što je 35 odsto dok se za 7 briseva još čekaju rezultati. Među pozitivnima su 16 uzorka iz Piurota i 10 iz Dimitrovgrada. Na Grudnom odeljenju pirotske OB trenutno je 7 osoba sa pneumonijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati