KOVID U PIROTSKOM OKRUGU: U oktobru 16 obolelih, od početka epidemije 396

V.Ć.

29. 10. 2020. u 21:35

OD početka oktobra na području Pirotskog okruga od kovida 19 obolelo je 16 osoba. Danas su stigli rezultati za 8 briseva od ukupno 14 koji su u “Vatreno oko” poslati prethodnog dana i svi su negativni. Preostalih 6 biće poznati sutra - saopštavaju u pirotskom ZZJZ.

КОВИД У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: У октобру 16 оболелих, од почетка епидемије 396

V. Ćirić

Od početka epidemije u okrugu je registrovano 396 laboratorijski potvrđenih slučajeva kovida. Najviše ih je u Pirotu 271, zatim u Beloj Palanci 82, u Babušnici je bilo 38 i u Dimitrovgradu 5 slučajeva. Do sada je preminulo 28 osoba.

U izolaciji je trenutno 25 osoba sa članovima porodica.U poslednje dve nedelje povećan je broj pregleda u kovid ambulantama, ali se mnogi ne javljaju zdravstvenim skužbama , pa je broj zaražernih verovatno veći - konstatuju u ZZJZ u Pirotu i naglašavaju da je epidemiološka situacija nesigurna sa tendencijom da pređe u nepovoljnu.

Na grudnom odeljenju pirotske Bolnice trenutno je 4 pacijenta sa sumnjom na kovid. Jedan je testiran i negativan je, dok se za preostalnu trijicu čekaju rezultati - kažu u Centru za prevenciju bolesti pirotskog ZZJZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu