JOŠ PETORO ZARAŽENIH U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Od početka epidemije u martu do danas, ukupno zaraženo 252, preminulo 13

M. B.

03. 11. 2020. u 16:48

JOŠ petoro lica u Rudničko-takovskom kraju, potvrđeno su pozitivni na korona virus, na osnovu do sinoć pristiglih rezultata testiranja u Gornjem Milanovcu.

ЈОШ ПЕТОРО ЗАРАЖЕНИХ У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Од почетка епидемије у марту до данас, укупно заражено 252, преминуло 13

Foto M. B.

Do sinoć, u ovom kraju trenutno  su ukupno 42 osobe pozotivne na korona virus.

- Od njih, devetoro je izlečeno, a oni i njihovi kontakti su oslobođeni i kućne izolacije. Hospitalizovano ih je ukupno petoro: jedno na Infektivnoj klinici u Beogradu, četvoro u milanovačkoj Opštoj bolnici, svi ostali, kao i njihovi kontakti su u kućnoj izolaciji – potvrdio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

On zvanično upozorava, da epidemiološka situacija u ovom kraju ubrzo može da eskalira.
Kovid ambulanta tog Doma, nažalost beleži rekord pregleda, vezanih za kovid-19 od početka ove godine, nadalje. Juče je u njoj pregledano 75 osoba, od kojih se njih 57 javilo prvi put zbog sopstvenih sumnji na tu zarazu. Urađeno je: 35 laboratorijskih nalaza, 18 rentgenskih snimaka pluća, 21 serološki test, uzeto 12 nazofaringealnih briseva,  hospitalizovana su dva pacijenta.

Statistika epidemije u ovom kraju zvanično se deli u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugom „piku“ od polovine juna zaraženo je ukupno 192, uz osam smrtnih ishoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)