ONLAJN I KONTAKTNA NASTAVA: Fakultet pedagoških nauka na najbolji mogući način može da sprovede kombinovanu nastavu

Z. GLIGORIJEVIĆ

13. 10. 2020. u 15:30

ZAHVALjUJUĆI dobroj epidemiološkoj situaciji u Jagodini, Fakultet pedagoških nauka na najbolji mogući način može da sprovede kombinovanu nastavu, preporučenu od strane Ministarstva prosvete, saznaju „Novosti“ od prof. dr Violete Jovanović, dekanice Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.

ОНЛАЈН И KОНТАKТНА НАСТАВА: Факултет педагошких наука на најбољи могући начин може да спроведе комбиновану наставу

Foto Z. Gligorijević

Preporuka je da bude maksimalno 30 studenata u jednoj grupi sa distancom od metar i po sa svih strana.

- Svi predmeti koji, po svojoj prirodi i u dogovoru profesora i studenata, imaju potrebu da se dešavaju uživo na fakultetu, već se dešavaju uživo, a rad u malim grupama realizuje se pod svim merama zaštite. Osim nastave, održavaju se ispiti, predispitne obaveze, a studenti gotovo svakodnevno brane svoje diplomske ispite, odnosno master radove – kaže dekanica Jovanović.

Violeta Jovanović, dekanica Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, Foto PR fakulteta pedagoških nauka

Fakultet je organizovao i vanredni ispitni rok tokom kojeg je studentima pružena prilika da steknu uslov za budžet ili uslov za upis u narednu godinu. Ovaj rok izazvao je veliko intersovanje kod studenata.

- Iako smo čitav drugi prolećni semestar radili onlajn nastavu i imali čak pripremnu nastavu i probni prijemni ispit preko interneta, ove godine imamo veći broj primljenih kandidata na osnovne akademske studije nego prethodnih godina. Ista situacija je i na master studijama – navodi dekanica i dodaje da kombinovana nastava, koja se sastoji iz onlajn nastave, nastave preko interneta i nastave uživo, odnosno kontaktne nastave, daje odlične rezultate.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede