ZDRAVKO LJILJAK RAME UZ RAME PUTINU: Kikinda dobila i četvrtog počasnog građanina

R. ŠEGRT

06. 10. 2020. u 18:33

PARTIZAN iz Drugog svetskog rata, borac Šeste ličke divizije, 93-godišnji Zdravko Ljiljak od danas je počasni građanin Kikinde.

ЗДРАВКО ЉИЉАК РАМЕ УЗ РАМЕ ПУТИНУ: Кикинда добила и четвртог почасног грађанина

Foto: R. Šegrt

Povelja mu je dodeljena na dan kada je Kikinda obeležila 75. godišnjicu oslobođenja u Drugom svetskom ratu. Odluku o tome doneli su odbornici na četvrtoj sednici Skupštine grada.

Kako je obrazloženo, Zdravko Ljiljak proglašen je počasnim građaninom zbog iskazane hrabrosti i ličnog doprinosa tokom borbe za oslobođenje u Drugom svetskom ratu.

Predlog je potekao od gradskog SUBNOR-a, a prihvatili su ga Gradsko veće i Skupština grada, uz prethodnu saglasnost Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Zdravko Ljiljak je četvrti počasni građanin Kikinde. Tu počast najpre je, 2008. godine, dobio Vladimir Putin „za sve što čini za mir i toleranciju u svetu i zalaganje da Kosmet ostane u sastavu Srbije i što je, zahvaljujući njemu, Rusija postala najotvorenija zemlja za srpske građane i njihove investicije“.

Valter za investicije u razvoj grada i iskazanu humanost, a Žeravica jer je završio kikindsku gimnaziju i tu počeo da igra košarku.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna