EPILOG NESVAKIDAŠNJE SAOBRAĆAJKE U KIKINDI: Vlasnici moraju da prave novu kuću, krivična ženi koja je vozila (FOTO)

R. ŠEGRT

02. 10. 2020. u 16:12

PROTIV tridesetšestogodišnje žene iz Kikinde koja je u četvrtak rano ujutro automobilom razrušila deo kuće porodice Pašić u Ulici Save Lipovanova, biće podneta krivičnu prijavu, saznajemo u Osnovnom javnom tužilaštvu u tom gradu.

ЕПИЛОГ НЕСВАКИДАШЊЕ САОБРАЋАЈКЕ У КИКИНДИ: Власници морају да праве нову кућу, кривична жени која је возила (ФОТО)

Foto: R. Šegrt

Ona se tereti da je počinila krivično delo ugrožavanja javnog saobraćaja, jer se "opel vektrom" direktno zakucala u kuću, probila spoljni zid i prouzrokovala materijalnu štetu veću od 200.000 dinara. Vlasnici kuće nisu povređeni, a žena koja je upravljala automobilom zadobila je povredu skočnog zgloba i nakon ukazane pomoći u kikindskoj Opštoj bolnici puštena je na kućno lečenje.

Šta je tačan uzrok ove nezgode zasad se samo nagađa. Žena je očigledno izgubila kontrolu nad automobilom, a šta je do toga dovelo znaće se nakon analiza koje je tužilaštvo zatražilo.

- Data je naredba da se urade analize krvi žene koja je vozila automobil na prisustvo alkohola i opojnih droga.Te analize rade su u ustanovama u Zrenjaninu i Novom Sadu- saznajemo u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi.

Srećna okolnost je što u ovoj nezgodi, koja se dogodila u četvrtak ujutro, oko 5 sati i 20 minuta, nije bilo drugih učesnika, a nema ni povređenih trećih lica. Vlasnici kuće Milan (34) i Ivana Pašić (27) izbegli su povrede, jer te noći nisu prenoćili u spavaćoj, već su zaspali u dnevnoj sobi. Sa njima nije bila ni njihova ćerkica od 14 meseci koju su prethodnog dana odveli kod bake na selo, jer je u četvrtak trebalo da oboje rade u prvoj smeni.

Foto: R. Šegrt

Automobil se kretao ulicom Žarka Zrenjanina i umesto skretanja u levo, u Ulicu Save Lipovanova, što je jedino moguće, jer desno nema ulice, vozilo je svom silinom produžilo pravo, udarilo u kuću, probilo zid i prednjim delom ušlo u spavaću sobu Pašića.

SERIJA SLIČNIH NEZGODA

Nije prvi put da se vozači automobilima zakucaju u kuće Kikinđana. Uzroci su prebrza vožnja i uticaj alkohola.

- 2007. – auto probilo zid kuće u Ulici braće Arsenov, oko šest sati ujutro. Vozač bio pod dejstvom alkohola. Njega i suprugu spasili vazdušni jastuci.

- 2015. auto uletelo u kuću u Svetosavskoj ulici, u tri sata ujutro. Nije bilo povređenih. U autu bile tri mlađe osobe.

- 2016.  Vozač “opel astre”, mladić od 27. godina, teže povrđen kada se zakucao u kuću u ulici Žarka Zrenjanina. Demolirana spavaća soba.

- 2016. Vozač “krajslera” izgubio kontrolu nad vozilom, udario u automobile pa u kuću u Ulici Ive Lole Ribara. Preminuo od posledica teških povreda.

 

Foto: R. Šegrt

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)