ŽIVOT UZ "NOVOSTI": Preminula Milojka Panić (89) iz Loznice

V. Mitrić

16. 09. 2020. u 13:03

MILOJKA Panić (89), iz lozničkog naselja Gradilište, umrla je, juče, posle operacije na Odeljenju ortopedije Opšte bolnice u Loznici.

ЖИВОТ УЗ НОВОСТИ: Преминула Милојка Панић (89) из Лознице

Foto: V. Mitrić

Milojka je redovni, revnosti i posvećeni čitalaca „Novosti“ od prvog broja, kao i njen ranije priminuli suprug Veličko, kome je, dok je bio na radu u Iraku, redovno slala naš list. Ne samo što je redovno kupovala i čitala naše novine, već je na njenim marginama zapisivala sve ono što je smatrala da joj je važno tog dana, pa bi na kraju godine to sve sažimala i ocenjivala kakva je godina bila za nju i njenu  divnu porodicu, kako nam je svedočila nekoliko dana pre smrti.

Ova ugledne Lozničanka bila je cenjena među ljudima sa obe obale Drine kao humana žena, kadra i  voljna da pomogne svim nevoljnicima koliko god je mogla.Bila je veliki poznavalc prošlosti ovog kraja, posebno onog dela ispod Cera i Iverka, gde je rođena u selu Gornjem Dobriću, podižići sama četiri mlađe sestre i izvodeći ih na valjan put.

- Bilo je teških, zaista teških trenutaka, posebno kad sam izgubila sina Mila, ali život je terao da se ide dalje, tu su bili moji najmiliji, njegova kćerka Danijela, unici Bogdan i Dušan, moja kćerka Nada, zet Cvetko i moji unuka i unuk, Iren i Igor, kao i mnogi ljudi, kojima sam bila, sve dok se nisam „vezala krevet“, drag sagovornik na sve teme iz života – pričala nam je Milojka, dodajući da je sve bilo lakše uz „Novosti“, posebno kad je njen zet, Danijelin muž, Vinko Pandurević, odveden u Hag, a ona ostala sama sa dva dečaka, koji su, sada, srećom, svi na okupu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)