POBEDIO MURAL MARIJE RADOSAVLjEVIĆ KOMARAC: Stručni žiri doneo odluku

Z. GLIGORIJEVIĆ

sreda, 16. 09. 2020. u 18:34

ПОБЕДИО МУРАЛ МАРИЈЕ РАДОСАВЉЕВИЋ КОМАРАЦ: Стручни жири донео одлуку

Foto Ustanova kulture Ćuprija

MURAL Marije Radosavljević Komarac pobedio je prema odluci stručnog žirija konkursa za mural Dragoslava Mihailovića, saopštila je Ustanova kulture u Ćupriji.

U saopštenju se još navodi da je to samo prvi korak u populisanju ove umetnosti u javnom prostoru i unapređenja estetskog identiteta grada, pa se nadaju da će u godinama koje dolaze imati murale mnogih istaknutih srpskih ličnosti širom Ćuprije.

„Likovno rešenje Marije Radosavljević Komarac izdvaja se od pristiglih predloga preporukom realizacije likovno rešenje MarijeRadosavljević Komarac. Ona je priložila predlog kompozicije sa portretom Dragoslava Mihailovića i elementima likovne interpretacije motiva romana „Kad su cvetale tikve“ u vidu stilizacije venca od lišća i cvetova tikve koji obavija lik pisca.Njen predlog se osim lične impresije književnog stvaralaštva pisca izdvaja i jasnom demonstracijom slikarske veštine što je u skladu sa tehničkim propozicijama konkursa.

Predlog Marije Radosavljević Komarac se likovno i tematski po kvalitetu izdvaja od ostalih predloga i stručni žirina osnovu konkursne dokumentacije i priloga smatra da bi ona uspešno i verodostojno realizovala predloženu ideju za mural je predložila predlog kompozicije“, navodi se u obrazloženju stručnog žirija.

Žiri su činili Miloš Đorđević, magistar grafike, docent na Fakultetu pedagoških nauka u JagodiniAleksandar Vujnović, diplomirani grafički dizajnerNovak Novaković, master primenjeni umetnik, direktor Muzeja „Horeum Margi-Ravno“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Andromeda

16.09.2020. 20:42

Predivan mural. Slazem.se sa odlukom jer napokon vidim na muralu pravu umetnost u kombinovanju dela sa njenim stvaraocem. Licno meni se bas dopada i volela bih i uzivo da vidim mural.