NEMA OPRAVDANJA ZA KAŠNJENJE: Izvođaču radova na glavnom gradskom trgu u Leskovcu preti raskid ugovora

I.Mitić

29. 08. 2020. u 12:49

SADA je poslednji trenutak da se ubrzaju radovi na izgradnji glavnog gradskog trga u Leskovcu i da se nadoknadi propušteno vreme, jer ukoliko izvođač radova ne ispoštuje preuzete obaveze i trg ne završi u planiranom roku ugovor će biti raskinut – poručio je Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ koje vrši nadzor nad projektom.

НЕМА ОПРАВДАЊА ЗА КАШЊЕЊЕ: Извођачу радова на главном градском тргу у Лесковцу прети раскид уговора

Foto: I.Mitić

Preduzeće „Bauwesen“ iz Lazarevca je, posle početne ažurnosti, u velikoj meri usporilo radove na ovom trenutno najznačajnijem projektu koji Leskovac finansira sopstvenim sredstvima odnosno kreditom u iznosu od čak 223 miliona dinara. Nikolić je istakao da je lokalna samouprava sve što je trebalo da se uradi već obezbedila, od neophodne dokumentacije do finansija.

- Sve što je bilo do nas mi smo uradili na vreme. Sada je na izvođaču da završio ono na šta se ugovorom obavezao. Mi smo ga u više navrata upozoravali na sporo odvijanje posla, a onda je to učinila i lokalna samouprava. Situacija se posle toga malo promenila na bolje, ali intenzitetom radova još uvek nismo zadovoljni – rekao je Nikolić.

Trenutno se na lokaciji u centru grada ugrađuju ivičnjaci, polaže se elektroinstalacija i vodovodna mreža, a radi se i na budućoj pozornici. U JP „Urbanizam i izgradnja“ kažu da još uvek nije kasno da se propušteno nadoknadi zbog čega trenutno i ne razmišljaju o pomeranju ugovorenog roka.

Radovi na trgu počeli su sredinom novembra prošle godine, a izvođač je za ovaj posao imao rok od godinu dana. Nadležnima se pravdao lošim vremenom i epidemijom virusa korona, ali oni ističu da ni te okolnosti ne mogu da opravdaju veliko kašnjenje u odnosnu na plan.

NOVE PARKOVSKE STAZE

U parku „Devet Jugovića“ privodi se kraju obnova postojećih i novo asfaltiranje zemljanih staza, u ukupnoj dužini većoj od 900 metara, uključujući i ugradnju ivičnjaka od betonskih kocki. Vrednost radova iznosi oko tri miliona dinara.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri