PET NOVOOBOLELIH: Epidemiološka situacija u Negotinu

S.M.J.

07. 08. 2020. u 18:17

NA prisustvo virusa korona u opštini Negoti pozitivno je još pet osoba, od kojih tročlana porodica koja je PCR test radila na lični zahtev zbog odlaska u inostranstvo. Reč je o muškarcu starom 49 godina, ženi od 39 i desetogodišnjem detetu.

ПЕТ НОВООБОЛЕЛИХ: Епидемиолошка ситуација у Неготину

Foto: S.M. Jovanović

Na prisustvo virusa korona pozitivan je i muškarac star 56 godina, koji se leči na grudnom odeljenju i koji će biti transportovan u tercijarnu ustanovu u Niš, a potvrda je stigla i za Negotinku staru 63 godine.  Iz laboratorije "Vatreno oko" u Nišu stigli rezultati za 17 testova, od kojih su osim ovih pet pozitivnih, svi ostali negativni.

Trenutno je u tercijarnim ustanovama u Nišu na lečenju sedmoro Negotinaca.

U ovoj opštini je od početka avgusta virusom korona zaraženo je 14 osoba od 14 do 78 godina starosti, a pored njih aktivna su još dva kovid-slučaja kod žene od 31 i muškarca od 79 godina kojima je kontrolni test pokazao da i dalje imaju koronu. U julu je zabeleženo ukupno 19 pozitivnih starosne strukture od 20 do 79 godina.

Od 6. aprila do sada, kada je testiranje počelo u Zdravstvenom centru u Negotinu, u kovid-ambulanti urađeno je 1.878 PCR testova, a u laboratoriji Doma zdravlja 1.493 testa na antitela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili